Πολλές φορές αναρωτιόμαστε αν η αγάπη μπορεί να είναι αρκετή για τα πάντα. Αν η αγάπη δεν είναι αληθινή, δεν πατάει πάνω σε γερές βάσεις, όχι δεν φτάνει.

Αν αγαπάς χωρίς να το νιώθεις στο βάθος, τότε είναι απλός ένας ενθουσιασμός ή ακόμα χειρότερα, φόβος να μην μείνεις μόνη σου. Πολλές φορές γινόμαστε τόσο εγωιστές και δεν μπαίνουμε εύκολα στην θέση του άλλου. Αν υπάρχει αυτό το στοιχείο, η αγάπη κάνει φτερά. Αν η αγάπη είναι πραγματική, δεν θα αναρωτηθείς ποτέ για αυτό. Θα ξέρεις ότι η αγάπη νικάει τα πάντα. Όλες τις δυσκολίες άλλωστε τις περνάς πιο εύκολα αν έχεις ακόμα ένα ζευγάρι χέρια να κρατήσεις. Αν έχεις έναν ώμο να γείρεις. Αν έχεις μια αγκαλιά για να νιώσεις ασφάλεια. Αν έχεις να μοιραστείς στιγμές, αν έχεις ειλικρινή αγάπη, τότε γίνεται φάρμακο για όλα τα άσχημα, ακόμα και για μια ασθένεια.


Η αγάπη σε κάνει να βλέπεις την ζωή πιο όμορφη. Η αγάπη δίνει νόημα στην ζωή, χωρίς αυτή δεν χαίρεσαι, δεν ζεις. Τα πάντα περιστρέφονται γύρω από την αγάπη, χωρίς αυτή δεν έχουμε λόγω ύπαρξης. Όσο καλά κι αν περνάς μόνος σου, όσο κι αν σου πάνε όλα καλά, αν δεν έχεις αγάπη δεν θα νιώσεις ποτέ την πληρότητα. Όσα πλούτη κι αν έχεις, η αγάπη δεν αγοράζεται  κι αν λείπει από την ζωή σου, τότε η ευτυχία δεν θα έρθει ποτέ δίπλα σου. Το χαμόγελό σου θα είναι κενό. Όταν θα κλείνει η πόρτα του σπιτιού σου θα είσαι πάντα μόνος. Γιατί όσους φίλους κι αν έχεις, μόνο ο άνθρωπος σου θα είναι πραγματικά δίπλα σου. Για μένα προσωπικά, η αγάπη απομακρύνει όλες τις δυσκολίες, σου δίνει δύναμη και σου δίνει λόγο να χαμογελάς και να ζεις αληθινά, με πραγματική ευτυχία.

Ναι, η αγάπη είναι η λύση για όλα τα προβλήματα. Είναι λύση για το μίσος. Η αγάπη νικάει τα πάντα αρκεί να το πιστέψεις, αρκεί να την βρεις. Αρκεί να αναζητάς την αγάπη που θα κάνει την ψυχή σας ακόμα πιο φωτεινή…


 

Άνδρεα Αρβανιτίδου

https://www.andreaarvanitidou.com/

Advertisements

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.