Όλα ή τίποτα! Τα μισά δεν μου αρκούν! Σε μια ζωή μέτρια, μια ζωή που δεν απολαμβάνουμε, τι να τα κάνω τα μισά; Η ζωή με δίδαξε ή καλύτερα ο θάνατος, με τον οποίο αναμετρήθηκα δύο φορές, μου έδειξε ότι το τίποτα δεν υπάρχει σαν επιλογή. Όλα ή τίποτα λοιπόν. Θέλω και όχι πρέπει. Δεν γίνεται να υπάρχω σε ένα τίποτα, σε μια ζωή μισή.

Δύο ευκαιρίες για να ζήσω το τίποτα; Αν δεν πας για τα όλα, δεν αξίζει η στιγμή και το παρόν, δεν θα πας παρακάτω. Η στασιμότητα, ο φόβος, η αμφιβολία, είναι αυτά που σε κρατάνε μακριά από μια ζωή που αξίζεις, από τα όνειρα που κάποιοι δεν θα πιστέψουν ποτέ ότι είσαι ικανή να πραγματοποιήσεις. Στο τίποτα απλά υπάρχεις, δεν απολαμβάνεις, δεν χαίρεσαι.


Και τι είναι η ζωή; Ένα ρίσκο για αυτό το όλα ή τίποτα. Στο τίποτα αποδέχεσαι την ήττα σου και παραδίδεις τα όπλα, δεν έχεις σκοπό και νόημα. Στο όλα υπάρχει το φως, η ελπίδα ότι όλα ακόμα παίζονται, ότι το τέλος δεν έχει γραφτεί. Και για αυτό το όλα θα παλεύεις μέχρι η ψυχή σου να πετάξει ψηλά.

Δεν μπορώ τα μισά, αλλά και το τίποτα για μένα θάνατος. Πώς να ονειρευτώ το τίποτα, αφού ονειρεύομαι τα πάντα, πώς να αναπνέω όταν είμαι μισή, αφού στο ολόκληρο είναι η ζωή; Όλα ή τίποτα, αλλιώς έμεινα για λάθος λόγο.


Το παρόν αξίζει με ρίσκο για ένα μέλλον όπως σου αξίζει, για ένα μέλλον που γεννήθηκες να ζήσεις, που είναι γραμμένο στο κορμί σου, που η ψυχή σου πρέπει να έχει το έναυσμα για να πάει παρακάτω, σε αυτό το αδύνατο που κάνεις δεν πιστεύει, το δικό όλα.

Αξίζει να προσπαθήσεις για το προσωπικό σου όλα ή τίποτα. Αξίζει να μην συμβιβάζεσαι με τα μισά. Μόνο έτσι μια ψυχή είναι γεμάτη και φεύγει ευτυχισμένη, χωρίς απωθημένα, χωρίς ανοιχτούς λογαριασμούς. Μια ψυχή γεμίζει την βαλίτσα με τα όλα τις στιγμής και με τα όλα φωτίζει το μονοπάτι προς την λύτρωση.

 

Της Άνδρεα Αρβανιτίδου

https://www.andreaarvanitidou.com/

Advertisements

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.