- Μαρία Σταυρίδου - ΣΧΕΣΕΙΣ

Θάλασσα και στεριά

Advertisements

Μια μικρή ηλιαχτίδα το ΄σκασε και ήρθε να ξεκουραστεί δίπλα στο μαξιλάρι μου. Της ψιθύρισα να μην σε ξυπνήσει και τρυφερά την πήρα αγκαλιά. Ήθελα κάπου να μιλήσω, να πω την πρώτη καλημέρα, να σκορπίσω το γέλιο και τη χαρά που σε κάθε κύτταρο του κορμιού μου έχει χαριστεί.

Δεν θέλω ν΄ ανοίξω τα μάτια, δε θέλω να ξυπνήσω, θέλω να μείνω στη χθεσινή νύχτα, στο σκοτάδι της, στη ζεστή αύρα της ανάσας σου, στο άγγιγμα των δαχτύλων σου που όλο το βράδυ χαρτογραφούσαν το κορμί μου, που ανακάλυπταν τους μικρούς κολπίσκους και τις απότομες ρεματιές, τη σπηλιά της γονιμότητας και τους λόφους των πόθων.

Χθες βράδυ έγινα το νησί σου. Η στεριά που σε φιλοξένησε αγαπημένε ναυαγέ της ψυχής μου, έγινα ο πιστός και υπάκουος Παρασκευάς με μόνη έννοια να ικανοποιήσω το στερημένο σου κορμί, να δροσίσω την διψασμένη σου ψυχή, να ρουφήξω τη στέρηση και τον πόνο, που σε βασάνισαν σ΄ αυτήν την αδίστακτη φουρτουνιασμένη θάλασσα που οι μοίρες σε βάλανε να ταξιδέψεις.

Ακούω τις κουρασμένες σου ανάσες και κρυφογελάω, σ΄ αφήνω στην αγκαλιά του όμορφου Μορφέα μονάχα για να μπορώ να σε βασανίσω ξανά μόλις τα μάτια σου, αυτά τα υπέροχα στολίδια της καρδιάς μου. Ν’ ανοίξουν ξανά, για να με προσκαλέσουν στην αγκάλη σου, σ΄ αυτόν τον μικρό παράδεισο που από χθες είναι επιτέλους δικός μου.

Κέρβερος θα γίνω! Φονιάς αν τολμήσει κάποιος αυτόν τον μικρό παράδεισο να μου πληγώσει. Ταξιδευτή των επτά θαλασσών, εξερευνητή της άπιαστης αγάπης, αγιογράφε της ψυχής μου. Δικιά σου για πάντα αυτή η στεριά, χάρισμα στην τρικυμισμένη θάλασσα που τόσο σε βασάνισε, στις Γοργόνες και τις Σειρήνες που τόσο σε παιδέψαν, στον Ποσειδώνα που θέλησε να σε τιμωρήσει σαν τον Οδυσσέα.

Ευχή και κατάρα αυτή η στεριά να γίνει το λιμάνι σου, η γη που θα ξαπλώνει το κορμί σου, ο τόπος προσευχής των ονείρων σου, το άγιο χώμα που θα σκεπάσει τη ψυχή σου. Εγώ στεριά… Εσύ θάλασσα…

Μαρία Σταυρίδου

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: