- Μαρία Σταυρίδου - ΣΧΕΣΕΙΣ

Ο δικός μου καμβάς

Advertisements

Ο δικός μου καμβάς θα ΄ναι ζωγραφισμένος μονάχα από σένα. Θα ΄ναι μεγάλος και θα τον στήσω ακριβώς απέναντι από το κρεβάτι μας. Όταν η ώρα της ηδονής κλειδώσει την πόρτα και αναγκάσει τα δυο κορμιά να βρουν καταφύγιο, θα σε παρασύρω σε τρελό παιχνίδι έρωτα…

Δεμένα τα μάτια, τα χέρια ελεύθερα, κρατώντας μολύβι, μαύρο κάρβουνο. Το στέρνο γυμνό, φορώντας ένα παλιό ρούχο ξεχασμένο. Τα πόδια ελεύθερα, σταθερά να πατούν πάνω στο ξύλινο φθαρμένο πάτωμα. Όλες οι αισθήσεις σ΄ επιφυλακή.

Στο βάθος αέρινη μουσική να γαληνεύει τα δαιμόνια που ζηλεύουν και εγώ έτοιμη να σε βασανίσω μέχρι που να μου παραδοθείς. Ψίθυροι-εντολές για το τι θέλω να κάνεις την ώρα που τα δάχτυλα χαρτογραφούν το ανδρικό κορμί, ζάλη αισθήσεων και η εντολή μόνο μια, να συνεχίσεις να ζωγραφίζεις, με το μυαλό να συλλαμβάνεις το άπιαστο, με το κάρβουνο ν΄ αποτυπώνεις την ηδονή, την τρέλα την αφόρητη της σάρκας. Θύτης και θύμα σε ρόλους που δεν είναι ξεκάθαροι και πάντα δοσμένοι στην ανάγκη της ψυχής εκείνης, που είναι ικανή για τον πιο τρελό χορό, εκείνης που δεν έχει όρια και περιορισμούς, εκείνης που χωρίς εσένα και μένα δεν έχει ύπαρξη.

Δεν υπάρχουν χρώματα, ο έρωτας και η ηδονή δεν έχουν ποτέ χρώματα, στολίδια τους είναι οι έντονοι παλμοί της καρδιάς, τ΄ αναφιλητά που σκορπάνε υποσχέσεις χωρίς μετάφραση, οι κραυγές που ξυπνάνε τα πιο άγρια ένστικτα, τ΄ αβάσταχτα φιλιά που τελειωμό δεν έχουν, τα δάκρυα της λύτρωσης που κλέψανε την αλμύρα της θάλασσας και το τραγούδι της Σειρήνας. Θ΄ αφήσω τα χέρια να ξεκουραστούν μονάχα όταν δηλώσεις ότι μου παραδόθηκες, τότε και μόνο τότε εγώ η τρελή θα κρεμάσω τον καμβά, θα βγάλω το μαντήλι και θα σε πλύνω με ροδόνερο. Πριν αφήσω τα μάτια σου ν΄ αντικρύσουν το έργο της τρέλας μας, θα προσευχηθώ για τη ψυχή σου, γιατί μονάχα αυτή έχει σημασία πια.

Κοιτάς και ξαφνικά τα μάτια σου γεμίζουν δάκρυα, γέρνεις και με φιλάς έτσι όπως δεν μ΄ έχεις φιλήσει ποτέ. Αναγνωρίζεις αυτό που ήθελα να ζωγραφίσεις και αυθόρμητα δίνεις τίτλο στον δικό μου καμβά “Η ψυχή μου κάνει έρωτα με τη δική σου”…

 

Μαρία Σταυρίδου

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: