Σε μια εποχή που τρέχει γεμάτη άγχος και στρες, η δυνατότητα για προσωπικό χρόνο καθημερινά περιορίζεται. Οι σχέσεις στα πρόθυρα νευρικής κρίσης και γάμοι να διαλύονται με το παραμικρό. Πόσα να αντέξει ένας άνθρωπος; Κατάθλιψη και νεύρα, η μόνη διέξοδος… Δεν θέλω να στο χαλάσω, έχεις το δικαίωμα να ζήσεις την θλίψη σου! Το κλάμα κάνει καλό, όμως μέσα από όλο αυτό έχεις την δυνατότητα να γνωρίσεις τον εαυτό σου καλύτερα. Πόσα έχεις αντέξει; Άπειρα!

Το γυναικείο φύλο, μόνιμα σε μάχη. Καλή σύζυγος, άψογη μητέρα, σωστή επαγγελματίας – καριερίστα, πιστή φίλη… πόσοι τίτλοι επάνω σου; Πόσες ανάγκες; Έχεις δικαίωμα μια μέρα να μην είσαι σωστή σύζυγος κατά τα δεδομένα. Μην μαγειρέψεις, παράγγειλε κάτι απ’ έξω, δώσε χρόνο στον εαυτό σου. Γιατί ζεις με το άγχος ότι θα χαλάσεις την καθημερινότητα των άλλων; Δεν πρέπει και αυτοί να συμβαδίζουν με το δικό σου θέλω; Μπορείς να μην αποδώσεις στη δουλειά σου όπως τις υπόλοιπες μέρες. Ναι, γίνεται και αυτό! Δεν σε καθιστά ανεύθυνο εργαζόμενο αν δώσεις το 60% σου! Η ζωή μας έχει μάθει να δίνουμε παραπάνω από αυτά που αντέχουμε, η κατάρριψη την προσωπικότητας μέσα από συνθήκες, γίνεται ολοένα πιο έντονη…


Η αποτυχία δεν είναι πάντα κακό, μετά από κάτι τέτοιο η επιτυχία είναι αναμενόμενη. Ο προσωπικός χρόνος για να βρούμε τον εαυτό μας ή ακόμα και να τον χαλαρώσουμε – επιβραβεύσουμε, είναι ανάγκη! Μπορείς να περάσεις όμορφα και χωρίς λεφτά. Μια βόλτα στη θάλασσα μόνη ή με τη παρέα που προτιμάς, ένα χαλαρωτικό μπάνιο βάζοντας μουσική, ένας καφές με την φίλη και μια βόλτα στις βιτρίνες… Αυτά τα μικρά κάνουν την διαφορά!

Μίλησε για ότι σε πνίγει. Η ανασφάλεια μην χάσουμε κάποιον ή την δουλειά μας ή οτιδήποτε θεωρούμε σημαντικό (στο μυαλό μας ακόμα παραπάνω) μας σκοτώνει! Αν δεν είμαστε εμείς καλά, πώς θα έχουμε και τους άλλους γύρω μας καλά; Η τροφή της ψυχής είναι η μόνη υγεία και αυτό γίνεται με το να σε αγαπάς!


Κατερίνα Ηλέκτρα (Κ.Η.🖤)

Advertisements

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.