Υπάρχει τελικά αυτός ο άλλος κόσμος; Πού πάνε οι ψυχές όταν φεύγουν; Είναι πάντα δίπλα μας ή επιλέγουν να γεννηθούν ξανά; Ερωτήματα που σε βασανίζουν όταν χάνεις ανθρώπους σημαντικούς από την ζωή σου.

Πάντα αναρωτιόμουν τι γίνεται μόλις τα μάτια κλείσουν. Να υπάρχει άραγε το απόλυτο σκοτάδι; Να υπάρχει φως και ένας κόσμος χωρίς αρνητικά συναισθήματα;


Μετά από κάθε απώλεια κάθεσαι και φιλοσοφείς και ψάχνεις απαντήσεις για να απαλύνεις τον πόνο σου. Για καιρό ένιωθα την παρουσία του, ήταν σαν να μου έστελνε σημάδια ότι με προσέχει. Η αλήθεια είναι ότι ήταν δίπλα μου, υπήρχαν πολλά σημάδια. Τα όνειρα έγιναν ο κόσμος που ερχόταν να μου πει τι θα τον κάνει χαρούμενο.

Λίγο μετά τον θάνατό του, ήταν 6 Αυγούστου, η γιορτή του Σωτήρος. Ανάμεσα σε ξύπνιο και ύπνο, είδα μια λάμψη και σηκώθηκα προς το παράθυρο. Άνοιξα το στόρι και είδα ένα λευκό περιστέρι να έρχεται στο μπαλκόνι μου. Μόλις προσγειώθηκε, έγινε ένας άγγελος με ολόλευκα φτερά, είχε μια απίστευτη λάμψη γύρω του. Στην αρχή δεν μπορούσα να δω το πρόσωπό του, αλλά μετά τον είδα! Ήταν αυτός! Χαμογελαστός και με ένα πρόσωπο ήρεμο και ευτυχισμένο!


Ακόμα το θυμάμαι σαν να ήταν εχθές. Μου είπε ότι θα με προσέχει, να προχωρήσω στην ζωή μου και όλα θα πάνε καλά. Από τότε έχει έρθει αρκετές φορές για να μου δώσει δύναμη, ακόμα και τώρα που έχω προχωρήσει στην ζωή μου, έρχεται πιο χαρούμενος. Λένε πως η ψυχή επιλέγει αν θέλει να γεννηθεί ξανά, άλλες ψυχές θέλουν να γίνουν αόρατοι προστάτες. Δεν ξέρω τι ισχύει τελικά, αλλά ξέρω ότι νιώθω την προστασία.

Μερικές ψυχές δεν τις νιώθω, ίσως γιατί μπήκαν σε άλλο σώμα. Εγώ θέλω να πιστεύω ότι οι ψυχές πετούν ελεύθερες, σε έναν κόσμο χωρίς χρόνο, χωρίς άσχημα συναισθήματα. Σε έναν κόσμο που βλέπουν τα πάντα. Κάθε φορά στην σαρακοστή, όταν ξεκινάνε τα ψυχοσάββατα, οι ψυχές γυρίζουν εκεί που θέλουν να είναι, σε δικούς τους ανθρώπους. Εγώ αυτό θα κρατήσω…

 

Της Άνδρεα Αρβανιτίδου

https://www.andreaarvanitidou.com/

Advertisements

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.