Στιγμές που πιάνεις τον εαυτό σου να ξεφεύγει από τα τετριμμένα και λες “Μα γιατί εγώ είμαι έτσι; Τώρα τι έγινε; Πώς έγινε;”. Η απάντηση είναι απλή όταν πια έχει περάσει ο χρόνος και μέσα σου έχεις αποφασίσει πως θα ζήσεις ό,τι έρθει μέχρι τελικής πτώσης, χωρίς να παρεμβαίνεις στα όρια του άλλου. Είναι η στιγμή που η ελευθερία έχει ριζώσει μέσα σου και αφήνεις τη ψυχή και την σκέψη να ζήσει.
Ακόμα καλύτερο γίνεται όταν έχεις βρει κάποιον/α να μοιράζεσαι την ελευθερία σου. Δεν υπάρχει όριο στην ελευθερία, υπάρχει επιλογή στο πώς θα την βιώσεις. Στην καθημερινότητα νομίζεις πως είσαι ελεύθερος, νομίζεις πως ζεις, είσαι δέσμιος σε ένα κόσμο που άλλοι σου έδωσαν οδηγίες για το πώς πρέπει να κινηθείς. Φιλίες, σχέσεις, όλα συντηρούνται κατόπιν συγκεκριμένων συνθηκών.  Λάθος! Μέγιστο λάθος!
Άκου τον άλλο, νιώσε τον, αγάπησε τον. Κάθε του λέξη, κάθε του πράξη, έχει απόλυτη σημασία για το πώς βιώνει την ελευθερία του. Όταν λοιπόν αγαπάς εσένα και μπορείς να μιλήσεις στον εαυτό σου χωρίς δήθεν πλαίσια, είσαι υγιής και ευτυχισμένος. Έτσι λοιπόν αντιμετώπισε και τον φίλο, τον σύντροφο, τον συνάδελφό σου…
Αξίζει να αφήνεις τον άλλο να φεύγει, να ζει, να μαζεύει εμπειρίες όταν ξέρει ότι εσύ του ανοίγεις την πόρτα, περισσότερο για να μην χτυπήσει τα φτερά του. Πάντα θα έρχεται να επιβεβαιώνει ότι είναι εκεί για σένα. Επέστρεψε για σένα, να σου πει ότι είδε, χάρηκε ή λυπήθηκε.
Γίνε χαρά για όποιον αγαπάς και δείξε του πόσο σημαντικό είναι να τον θέλεις ελεύθερο και δυνατό!
Κατερίνα Ηλέκτρα (Κ.Η.🖤)
Advertisements

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.