Το βιβλίο που θα παρουσιάσω σήμερα, δεν είναι ακριβώς βιβλίο. Πρόκειται για ένα σύγγραμμα που σε προκαλεί να συμμετέχεις στη δημιουργία του, με σκοπό όταν φτάσεις στο τέλος, να έχεις καταγράψει και συντελέσει στη δική σου εκδοχή του, πράγμα που το καθιστά αυτομάτως κομμάτι του εαυτού σου.

Ο εσωκεντρισμός, δεν έχει αρνητική σημασία όπως πολλοί πιστεύουν. Δεν είναι τίποτα άλλο από την πράξη εστίασης μέσα μας. Εστιάζω σε μένα, με αναγνωρίζω, βελτιώνω τα μελανά μου σημεία, γίνομαι καλύτερος άνθρωπος και προσφέρω με όλες μου τις δυνάμεις στο σύνολο.


Κρατάς στα χέρια σου ένα κράμα αξιών και συμπορεύεσαι μαζί του, καταγράφεις τις σκέψεις και τα θέλω σου, τους στοχασμούς και τα όνειρά σου, τα μειονεκτήματα και τα λάθη σου και ερχόμενος αντιμέτωπος με όλα, προσπαθείς να αποδεχτείς αυτό που πραγματικά είσαι και να θέσεις τους στόχους για τα σημεία εκείνα που επιθυμείς διακαώς την αλλαγή τους.

Για μένα, είναι ένα βιβλίο σταθμός. Η Νάνσυ Μαλλέρου, μέσα από τα προσωπικά της βιώματα, τις ιδιαίτερες γνώσεις της και πολλά παραδείγματα, αποδίδει με κατανοητό τρόπο την έκβαση της δική της πορείας, βοηθώντας όλους εμάς τους αναγνώστες να εργαστούμε επάνω σε πολλά μείζων θέματα, με πρώτα από όλα τον εσωκεντρισμό και την αυτοεκτίμησή μας.


Μέσα από τα κεφάλαιά του, αντλούμε πολύτιμες πληροφορίες για τον διαλογισμό, την απόφαση, την έμπνευση, το body scan, τα όρια, τις λίστες θετικών φράσεων, τον αναλογισμό, την πίστη, τη συγχώρεση, τη μεταδοτική και επικοινωνιακή ικανότητα του ανθρώπου, αλλά και πολλά άλλα, που όπως προείπα, η αναφορά των πολλών παραδειγμάτων βοηθά σε μεγάλο βαθμό στην κατανόηση των εννοιών, αλλά και στην εκμάθηση της σωστής και βέλτιστης αντιμετώπισης του εαυτού μας.

Ξεχώρισα να μοιραστώ μαζί σας τα παρακάτω, γιατί πραγματικά η δική της οπτική με εξέπληξε ευχάριστα. Δίνει στην αγάπη το βάθρο που της ανήκει και την απαγκιστρώνει από τον έρωτα. Μας συμφιλιώνει με τον φόβο, δίνοντάς μας μια νέα εκδοχή του “Διατηρώ τον φόβο στη ζωή μου, γιατί μου προσφέρει περισσότερα από αυτά που μου στερεί. Στο κεφάλαιο ερωτήσεις, επιλέγοντας την κατάλληλη, μπορεί να μας οδηγήσει στην ανακάλυψη των θέλω μας, όπως επίσης κάποιες άλλες μπορούν να αποτελέσουν και πηγή σοφίας.”.

Χ-Γ-Μ. Δε θα σας πω τι σημαίνει, αν και πρόκειται για φράση υψίστης σημασίας που στις μέρες αποτελεί για πολλούς, είδος προς εξαφάνιση. Μας μιλά για την αναγκαιότητά του στη ζωή μας και μας προτρέπει να τον αναζητήσουμε και να τον καθιερώσουμε, γιατί μονάχα έτσι θα καταφέρουμε να σκεφτούμε τις πραγματικές μας ανάγκες, τις πεποιθήσεις μας και τα σημεία που απαιτούν την αλλαγή τους.

Εμπλουτισμένο με ασκήσεις για τις προσωπικές μας καταγραφές, θα αποτελέσει το εγχειρίδιο που συνεχώς θα ανατρέχουμε στις σελίδες του, για να βρούμε τις λύσεις που αναζητούμε ή για να ενημερωθούμε για τη βελτίωση των όσων αποφασίσαμε να εντάξουμε στη ζωή μας.

Το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους τους σκεπτόμενους ανθρώπους που αναζητούν να υιοθετήσουν τρόπους αυτοβελτίωσης και προσωπικής ανάπτυξης, που είναι ανοιχτοί σε ιδέες και δεκτικοί σε πολύτιμες συμβουλές.

 

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις πεδίο.

Ευχαριστώ θερμά τις εκδόσεις πεδίο για την ευγενική χορηγία του βιβλίου.

 

Κατερίνα Σιδέρη

Advertisements

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.