- Μαρία Σταυρίδου - ΣΧΕΣΕΙΣ

Αναγγελία θανάτου…

Advertisements

Κολυμπούσα σε μια θάλασσα ευτυχίας. Μόλις μου είχες κάνει το πιο σημαντικό δώρο, το πιο σπάνιο… “για πάντα”.

Αναπάντεχα συνάντησα μια νέα φίλη, που μου ανακοίνωσε ενθουσιασμένη τον έρωτά της για έναν άνδρα σημαντικό, άξιο, ταλαντούχο, έναν έρωτα που την πνίγει, που θέλει οπωσδήποτε να ζήσει με κάθε θυσία, έναν έρωτα που της πρότεινε να γράψουν μαζί ένα βιβλίο ζωής, έρωτα και ζωής. Της ευχήθηκα τα καλύτερα, μια που είναι τόσο νέα και όμορφη.

Μπήκα στο κελί μου μουδιασμένη. Ήταν τόσο περίεργο! Ένας πόνος στο στέρνο, που αργά μα σταθερά μούδιαζε το μυαλό και το κορμί, μου αποσπούσε την προσοχή. Κάθισα και κοίταξα ασυναίσθητα το στήθος. Το ρούχο το χιλιοφορεμένο, είχε αρχίσει να ποτίζει αίμα…

Ξέρεις μάτια μου τι μπορεί να κάνει ένα ψέμα; Μπορεί να φέρει σκοτάδι στον πιο δυνατό ήλιο! Έχει τη δύναμη να ξυπνήσει τ΄ αγρίμια στην πιο απόμερη βουνοπλαγιά, να ξεσηκώσει τα θεριά στα πιο βαθιά νερά, να φανατίσει δαιμόνια που όμοιά τους δεν έχει δει ούτε η πιο σκοτεινή κόλαση και κυρίως μπορεί να φέρει τον θάνατο. Αργά… βασανιστικά… μέσα σε μια τρέλα που όμοιά της δεν έχεις ζήσει. Πόνους φρικτούς, που η γέννα δεν ζηλεύει. Βογγητά που φοβίζουν λύκους και τσακάλια. Σπασμούς που είναι αβάσταχτο ν΄ αντέξεις.

Μου μένουν λίγες ανάσες ακόμη… Το ψέμα πάντα καρφωμένο στο στήθος μου. Νιώθω τη ψυχή μου για μια τελευταία φορά να παραδίνεται στο παγωμένο σκοτάδι. Τελικά μου έδωσες ζωή για να μου την πάρεις πίσω με τον πιο σκληρό τρόπο. Ας είναι… για χάρη σου ακόμη και αυτό έχει αξία.

Αύριο αναζήτησέ με… Η εφημερίδα θα γράφει Αναγγελία Θανάτου “Δολοφονήθηκε ευκολόπιστη ψυχή. Καταζητείται ψέμα με δημιουργική σκέψη!”.

 

Μαρία Σταυρίδου

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: