,

Μπορούμε να πάψουμε να είμαστε μοναχικοί…

Πόσες φορές δεν έχουν αναμετρηθεί οι σκέψεις μας με το τι θέλουμε ή το πού θα θέλαμε να βρισκόμασταν! Πόσες φορές δεν έχουμε αναλογισθεί το θάρρος και το θράσος ακόμα, που θα επέβαλλε σε μας τους ίδιους να δράσουμε και να αντιδράσουμε, παρά να δεχόμαστε υποτακτικά και επιβαλλόμενα τα σχέδια του άλλου. Καιρός, χρόνια μας έχουν πάρει από κάτω, σκεπτόμενοι το “ίσως”, το “εάν”, χωρίς να στοχεύουμε στο “πρέπει” και στο “θέλω” μας.


Ώρες μοναξιάς περνούν, προσπερνούν και διοχετεύουν τις εντάσεις και τις δυνάμεις μας όχι σε αδιέξοδα, παρά σε τοπία σκέψης και σύνεσης, αποφασιστικότητας και διενέργειας ανάλογων κινήσεων προς ενεργοποίηση των δικών μας κεραιών κι όχι ουτοπιών μας. Βλέμματα πονεμένα, σκυθρωπά πρόσωπα και όλα αυτά, γιατί απομονώθηκε ο κόσμος σε ένα δικό του εικονικό, χωρίς να ‘ναι σε θέση να αντιληφθεί και να κατανοήσει και τη δική του συμμετοχή, τα δικά του τρωτά σημεία.

Παντού βλέπουμε, συναντούμε άτομα προσηλωμένα και αποσβολωμένα στα κινητά τους, δηλώνοντας την απομάκρυνσή τους, την αποστασιοποίησή τους απ’ τα δρώμενα και γενικώς συμβάντα που τους περιτριγυρίζουν. Κι όμως, θα μπορούσαμε όλοι μαζί να αποτελέσουμε την ενότητα, τη διαφυγή, μα κυρίως να επιτευχθεί το μελλοντικό όνειρο όλων μας. Μια κοινωνία της θαλπωρής, της ένωσης, του ενδιαφέροντος, χωρίς να απομονωνόμαστε και να εγκλωβιζόμαστε στα κλουβιά των πολυκατοικιών μας, στα μεμονωμένα κομμάτια της σκέψης μας και του λογισμού μας!


Ας ρίξουμε εκείνο το τείχος της μονάδας και ας γίνουμε όλοι μια παρέα, μια συντροφιά, στο να καλυτερεύσουμε εμείς τον εαυτό μας και όλοι μαζί, μια ολότητα, μια ενότητα, ίσως και τον κόσμο που μας περιβάλλει! Ας γίνει αυτή η ευχή αν όχι πραγματικότητα, μια θέληση έντονη κι υπαρκτή, για να πετύχουμε το στόχο και σκοπό μας πάνω στη γη, μέσα στην ανθρωπότητα! Όλοι μαζί μπορούμε για την καλυτέρευση και την πιο επιτυχή επίτευξη του Ανθρώπινου είδους! Γαλήνη, ειρήνη και ποτέ μοναξιά, αφού τη μοναχικότητά μας είμαστε σε θέση να την επιλέξουμε ή όχι!

Άννα Ζανιδάκη


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com

Discover more from TheWomen

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Discover more from TheWomen

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading