Το βάσανο του “εγώ” και το βάλσαμο του “εμείς”…

Advertisements

Το βάσανο του “εγώ” και το βάλσαμο του “εμείς”, ας γίνουν δικά σας θέλγητρα του νου, για να απομακρύνουν τις δυσκολίες της ζωής και να επιμηκύνουν τις χρονικές της διάρκειες.

Το βάσανο του “εγώ” και το βάλσαμο του “εμείς”, ας φανούνε αντάξιοι συναγωνιστές του “είναι” μας και να αποκαθηλώσουν φόβους και ανασφάλειες, τρόμους και εμπλοκές της λογικής με το συναίσθημα.

Το βάσανο του “εγώ” και το βάλσαμο του “εμείς”, ας ξεπροβοδίσουν στο μαραθώνιο της κατάκτησης του χώρου και του χρόνου με συνταγές, επιταγές και διαταγές για επικράτησή τους όσο αφορά τα θετικά στοιχεία και απενεχοποίησης κυρίως των αρνητικών καταβεβλημένων τιμολογίων, στο σύστημα της εκτίμησης και της υπερεκτίμησης συνάμα.

Αλχημείες ζωής που θέλουμε να αναμίξουμε το ευτυχές με το δυστυχές γεγονός, το ευχάριστο μήνυμα με το δυσάρεστο, αλλά ταυτόχρονα να αποδειχθεί η κλίμακα και ο πήχης που θα θέτουμε σε όρια ψηλά και επικείμενα της δικής μας επιλογής και κατηγοριοποιήσεώς τους.

 

Της Άννας Ζανιδάκη

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.