Ο άνθρωπος που σε αγαπάει θα σε ψάχνει, θα στεναχωριέται και θα θλίβεται όταν του μιλάς απότομα. Θα θυμώνει με τη μέρα που προνόησε να έχει μόνο 24 ώρες, θα ήθελε να έχει περισσότερες, διότι θέλει να σε βλέπει περισσότερο καθημερινά. Θα θέλει η μέρα να μην τελειώνει, η μέρα να μην ξημερώνει.

Θα αναζητά το πρόσωπό σου στους περαστικούς, θα ακούει τη φωνή σου σε όποιο μέρος βρεθεί, θα μετράει τα δευτερόλεπτα μέχρι να σε ξαναδεί. Δε θα σε βλέπει και θα καίγεται, θα σε αισθάνεται μακριά του και θα βυθίζεται στο σκοτάδι της απελπισίας. Και όσο και αν του θυμώνεις και λες «μα άλλη δουλειά δεν έχει», μην ξεχνάς πως αυτός που σε αγαπάει δεν είναι εκείνος που δεν έχει ένα σωρό άλλα θέματα να λύσει και να επεξεργαστεί στην καθημερινότητά του, αλλά είναι εκείνος που βάζει εσένα πάνω από όλα, εσένα πάνω από τα δικά του και όλα τα θέματά του.


Αυτός που σε αγαπάει θα καταφέρνει να κάνει τετράγωνο έναν κύκλο. Και μέσα στα προβλήματά του, εσένα θα νοιάζεται και για εσένα θα καρδιοχτυπά. Γιατί η ζωή του τώρα πια είσαι εσύ. Ναι, με τη ζωή του ασχολείται. Γιατί εσύ είσαι η ζωή του, καλέ μου άνθρωπε. Και θα στεναχωριέται και θα πονά αν δε σε βλέπει και θα πικραίνεται η ψυχή του και κατάμαυρη θα γίνεται αν τα μηνύματά του αγνοείς. Αυτός που σε αγαπάει θα σε αγαπάει παντοτινά. Όσο και να βρίζει, όσο και να εκνευρίζεται, όσο και να λέει «παύω να ασχολούμαι, τι θα βγει;». Γιατί δεν αγαπά πραγματικά, όποιος δεν αγαπά για πάντα…

Μαρία Σκαμπαρδώνη


Advertisements

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.