Με ρώτησαν αν η ψυχή μπορεί να μιλήσει. Στάθηκα για μια στιγμή και σκέφτηκα. Τι ωραία ερώτηση, μα είναι δυνατόν να μην ξέρουν την απάντηση;

Η ψυχή είναι ότι πιο σημαντικό έχουμε. Είναι αυτή που δεν πεθαίνει ποτέ και πάντα θα υπάρχει, ακόμα κι αν βγει από το σώμα.


Πολλές φορές η ψυχή μιλάει και εμείς δεν την ακούμε. Προσπαθεί να μας μιλήσει και την αγνοούμε δυστυχώς. Όταν έρθει η ώρα και την ακούσουμε, συνήθως θα είναι αργά για το σώμα μας. Η ψυχή μιλάει και αν δεν την ακούσουμε, προσπαθεί να δείξει την αδυναμία της με μια σωματική ασθένεια. Η ψυχή μιλάει επίσης και με τα μάτια που είναι ο καθρέφτης της ψυχής. Πρέπει να μάθεις να κοιτάς τον άλλον μέσα στα μάτια, εκεί θα διαβάσεις για πόνους και πληγωμένες καρδιές.

Η ψυχή ξεκινάει σαν ένας άσπρος καμβάς, πολλές φόρες είναι διάφανη όταν γεννιόμαστε. Κατά την διάρκεια της ζωής μας, εμείς επιλέγουμε τα χρώματα που θα της βάλουμε. Μόνο εμείς είμαστε υπεύθυνοι για αυτό. Αν αφήνουμε τόσο εύκολα τους εξωτερικούς παράγοντες να κάνουν κακό στην ψυχή, μόνοι μας κάνουμε κακό στον οργανισμό μας. Στην ζωή όλα έχουν την λύση τους, αρκεί να βλέπουμε ακόμα και τα άσχημα με όμορφα ζωντανά χρώματα.


Η ψυχή συνήθως υπομένει πολλά, υπομένει την αδιαφορία μας, την κακοποίηση από εμάς. Πληγώνεται, αλλά έχει πολύ μεγάλη υπομονή. Αρκεί να μάθεις να χρωματίζεις τον πόνο με χαμόγελο και την δυστυχία με αισιοδοξία. Μόνο έτσι η ψύχη θα συνεχίσει να ζει την κάθε στιγμή και το σώμα θα είναι υγιές. Η ψυχή επίσης μιλάει με την σιωπή και τα δάκρυα. Άκου την σιωπή και άσε τα δάκρυα να πέσουν, να βγουν όλα από μέσα σου. Με τα δάκρυα καθαρίζει η ψυχή και μπορεί να γίνει ακόμα μια φορά διάφανη.

 

Της Άνδρεα Αρβανιτίδου

https://www.andreaarvanitidou.com/

Advertisements

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.