,

Γλυκό κουταλιού μανταρίνι

Υλικά


2 κιλά μικρά μανταρίνια (κλημεντίνες)
1,5 κιλό ζάχαρη
1,2 λίτρα νερό (για το σιρόπι)
χυμό από μισό λεμόνι

 

Εκτέλεση


Πλένουμε καλά τα μανταρίνια εξωτερικά και τα βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Τα σκεπάζουμε με νερό και τα βράζουμε για πέντε λεπτά (από τη στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός). Αφού βράσουν για ένα πεντάλεπτο, τα στραγγίζουμε σε ένα τρυπητό. Κάνουμε την ίδια διαδικασία (βράσιμο πεντάλεπτο – στράγγισμα) άλλες δύο φορές, βάζοντας κάθε φορά καινούριο νερό. Πριν το τελευταίο βράσιμο, τα τρυπάμε όλα με μια οδοντογλυφίδα πέρα ως πέρα.

Μετά και το τελευταίο βράσιμο, τα ξεπλένουμε με κρύο νερό, τα στύβουμε απαλά με τα χέρια μας και τα αφήνουμε 1-2 ώρες να στραγγίσουν στο τρυπητό.

Στην κατσαρόλα βάζουμε το νερό (1,2 λίτρα) και τη ζάχαρη και βράζουμε το μίγμα. Αφού αυτό βράσει για δέκα λεπτά περίπου, τοποθετούμε μέσα τα μανταρίνια και αφήνουμε να βράσουν μαζί με το σιρόπι μας, για άλλο ένα τέταρτο περίπου. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα μανταρίνια στο σιρόπι για αρκετές ώρες (μπορεί και 10 με 12).

Αφού περάσουν οι ώρες, τα ξαναβράζουμε όσο χρειάζεται για να δέσει το σιρόπι μας. Τέλος προσθέτουμε και το χυμό λεμόνι και είμαστε έτοιμοι.

** Δεν προσθέτουμε αρωματικά στο γλυκό μανταρίνι γιατί έχει από μόνο του πολύ ωραίο άρωμα.

 

Της Χριστίνας Κέμου

https://xristinacook.wordpress.com/

Instagram : xristina.kemou


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com

Discover more from TheWomen

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Discover more from TheWomen

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading