Οι γιορτές έφτασαν και εκείνη η πολυπόθητη στιγμή που κάθε παιδάκι λαχταρά να ανοίξει το δώρο του κάτω από το δέντρο.

-Γιωργάκη άνοιξε το δώρο σου!


-Μαμά σε αγαπώ! Ότι ήθελα πάντα! Ένα σκυλάκι για παρέα!

Ένα γλυκούλικο, χνουδωτό άσπρο κουταβάκι, με μαύρα μπιρμπιλωτά μάτια και μια κόκκινη κορδελίτσα. Μια ψυχή αθώα και αγνή που θα του μάθει την αγάπη και τη στοργή άνευ όρων. Θα στέκεται αγέρωχο δίπλα του όταν θα είναι άρρωστος ή λυπημένος, στις χαρές και στις λύπες, θα τον περιμένει πάντα με κουνιστή ουρά για να διεκδικήσει ένα χάδι και μια αγκαλιά. Θα τον ηρεμεί και θα τον κάνει ευτυχισμένο, θα παίζουν και θα κυνηγιούνται μες την ενέργεια και τη χαρά.


Θα τον μάθει ότι είναι υπεύθυνος για μια ζωή, θα τον φροντίζει, θα τον ταΐζει και θα τον βγάζει βόλτα, σεβόμενος τις ανάγκες του και τις ευαισθησίες του. Θα τον κοιτάει στα μάτια και θα κάθεται πάντα πλάι του, βάζοντας τη βούλα της αιώνιας πίστης. Μια ανιδιοτελής σχέση αγάπης, εμπιστοσύνης και φροντίδας!

Κακοποίηση είναι να αγοράζεις ένα ζώο και να μην είσαι προετοιμασμένος και ενήμερος για τις ανάγκες και τα έξοδά του και με την πρώτη παρασπονδία να το αφήσεις στο δρόμο.

Κακοποίηση είναι να το έχεις σε ένα μπαλκόνι ή σε ένα χωράφι παρατημένο έρημο με μια αλυσίδα, σκλάβος του “εγώ” σου, απλά για να λες ότι έχεις σκύλο.

Κακοποίηση είναι ακόμα το να είσαι θεατής και να μην κάνεις τίποτα για αυτό. Μπορεί να μην είσαι ο θύτης αλλά είσαι συνένοχος στο έγκλημα αυτό.

Ένα κατοικίδιο είναι μέλος της οικίας σου και της οικογένειας σου. Χρήζει της αγάπης σου, του σεβασμού και της φροντίδας που του αναλογεί. Έχει πνοή και ψυχή. Έχει δικαίωμα στη ζωή! Αναλογίσου! Αν κάποιος κακοποιεί ή παραμελεί ένα ζώο, ποιος σου εγγυάται ότι δεν θα κάνει το ίδιο και σε εσένα;

Stella

Advertisements

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.