,

Βασιλόπιτα με επικάλυψη σοκολάτας

Υλικά (για ταψί 28άρι-30άρι)

Για την επικάλυψη

 

Εκτέλεση

Για τη βασιλόπιτα:

Χτυπάμε σε ένα μπολ με μίξερ το βούτυρο με την άχνη, μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά (κρόκος και ασπράδι μαζι) και ρίχνουμε μέσα το μπέικιν πάουντερ, τα βανιλάκια και το κονιάκ. Ανακατεύουμε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα και σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι αμυγδάλου και στη συνέχεια τη φαρίνα. Χτυπάμε με το μίξερ μέχρι το μίγμα μας να γίνει πηχτός χυλός όπως το θέλουμε. Κατόπιν ανακατεύοντας με μια σπάτουλα, προσθέτουμε τα αποξηραμένα  φρούτα μας. Το μίγμα μας είναι έτοιμο και το στρώνουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι, ή σε ένα ταψάκι που έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει το χρώμα που θέλουμε. Για  σιγουριά το καρφώνουμε με ένα μαχαίρι και αν το μαχαίρι βγει καθαρό, έχει ψηθεί. Το αφήνουμε να κρυώσει.

Για  την  επικάλυψη  σοκολάτας

Σε ένα μπεν μαρί (κατσαρόλα που βράζει και τοποθετούμε πάνω της ένα σκεύος με το υλικό που θέλουμε να λιώσει ουσιαστικά στον ατμό), στο φούρνο μας ή στον φούρνο μικροκυμάτων (αν έχουμε) λιώνουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα με τις δύο κουταλιές βούτυρο, ανακατεύοντας τα δύο υλικά ώστε να ομογενοποιηθούν. Με το υλικό αυτό περιχύνουμε τη βασιλόπιτα (που έχει εντωμεταξύ κρυώσει) και απλώνουμε το υλικό.

 

SOS  Μην ξεχάσετε να βάλετε το φλουρί!

 

Καλή & Γλυκιά Πρωτοχρονιά!!!

 

Της Χριστίνας Κέμου

https://xristinacook.wordpress.com/

Instagram : xristina.kemou

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com

Discover more from TheWomen

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Discover more from TheWomen

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading