Κόψε την κορδέλα του τερματισμού χωρίς να αφήνεις πίσω σου ανειλημμένες υποχρεώσεις και μισόκλειστα κιτάπια, χωρίς να χρονολογηθούν και να καταγραφούν οι οποιεσδήποτε οδηγίες, παροτρύνσεις, απομακρύνσεις. Δίχως υπεκφυγές και άχρηστες δικαιολογίες.

Σταμάτα να γκρινιάζεις πως δεν αντέχεις και τρέξε τους δικούς σου μαραθώνιους ζωής και ψυχής, με την καρδιά να μετρά τους παλμούς και τις ταχυπαλμίες της και με το μυαλό να στηρίζει και να μην είναι απλός θεατής, παρά να πρωταγωνιστεί στα δικά σου όρια αντοχής και υπερίσχυσης αυτής.


Τελείωσε έναν έναν τους στόχους και τις επιδιώξεις σου, χωρίς να επικεντρώνεσαι πότε στον έναν και πότε στον άλλον, αλλά διεξοδικά και αποτελεσματικά φρόντισε να κατατάξεις και να δημιουργήσεις τη δική σου λίστα προτεραιοτήτων και αναγκαιοτήτων, επίλυσης των δικών σου προβλημάτων, των δικών σου θεμάτων που σε ταλανίζουν και σ’ απασχολούν συνεχώς.

Φρόντισε τα βράδια σου να μην είναι πολύπαθα και τρομακτικά, να μην εξελίσσονται κωμικοτραγικές καταστάσεις, δράματα και θρίλερ ικανά να σε ταράξουν και να σε αποπροσανατολίσουν μια για πάντα.


Η λογική συνειδητή ύπαρξη των δικών σου καταστρατηγήσεων σχεδίων, ποτέ ύπουλων και αισχροκερδών, παρά ωφέλιμων προς εσένα και στους άλλους, φρόντισε να ‘ναι λύση αποτίμησης και απολαβής της δικής σου αξίας που δε θα θελήσεις να γίνει αποδεκτή απ’ τους άλλους, παρά εσύ η ίδια να δείξεις τι αξίζεις και γιατί είσαι έτοιμη να απαξιώσεις διά παντός.

Ο πήχης είναι στο χέρι σου και εσύ τον τοποθετείς, επιλέγεις πού να τον κατηγοριοποιήσεις και σύμφωνα με το ύψος και το ανάστημα το δικό σου, ηθικό και ανθρώπινο, με ιδανικά και αξίες, φρόντισε να ‘ναι σε τέτοια θέση περίοπτη και προεδρική, ώστε να λάμψει και να διατυμπανίσει την αξία της προσέγγισής του.

 

Της Άννας Ζανιδάκη

Advertisements

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.