,

Τελικά ερωτευόμαστε μια φορά;

Τι είναι τελικά ο έρωτας; Πολλές φορές μπερδεύουμε τον έρωτα με τον ενθουσιασμό. Στην αρχή υπάρχει το πάθος και όταν ξεφουσκώσει, η αλήθεια φαίνεται. Για μένα ερωτευόμαστε αληθινά και ειλικρινά το πολύ δύο φορές. Ο πρώτος έρχεται να σου δείξει τον δρόμο προς την αληθινή αγάπη, να σε μάθει να αγαπάς, να δίνεις χωρίς να ζητάς. Χωρίς εμπειρίες δεν μπορείς να νιώσεις, να δεις την αλήθεια. Πολλές φορές μπερδεύουμε τα συναισθήματά μας με τον ενθουσιασμό της στιγμής.


Την πρώτη φορά που ερωτεύεσαι, το καταλαβαίνεις κοιτώντας τον άλλον στα μάτια. Τότε μαθαίνεις την ένταση, το πάθος και μέχρι πού μπορεί να φτάσει ο πόθος. Μέχρι που μπορείς να φτάσεις για τον άλλον. Στα όμορφα αγαπάς και χαμογελάς. Αλλά στα δύσκολα την ψυχή του ακουμπάς.

Πολλές φορές ο πρώτος έρωτας έρχεται σαν μάθημα στην ζωή, για να μπορείς να αναγνωρίζεις το αληθινό και να διώχνεις καθετί ψεύτικο. Να είσαι μέσα σε όλο αυτό, ο πραγματικός σου εαυτός. Μπορεί τελικά κάποιοι να ερωτεύονται μόνο μια φορά στην ζωή, αλλά υπάρχει και η περίπτωση αν ο έρωτας χάθηκε άδικα, η ζωή να σου φέρει μια δεύτερη. Τότε θα ξέρεις τι αξίζεις και τι πραγματικά θέλεις από έναν έρωτα που θα αφήσει το σημάδι του, στην ζωή σου.


Για μένα ο έρωτας είναι μόνο δύο φόρες, ίσως και μια. Κάποιοι είναι τυχεροί που θα τον ζήσουν. Άλλοι πάλι, έχουν μάθει να συμβιβάζονται με κάτι που δεν αξίζουν, με μια αγάπη που δεν είναι έρωτας. Είναι συμφέρον και φόβος για την μοναξιά. Είναι η απελπισία να μην μείνεις μόνη.

Η ζωή θέλει ρίσκο και ο έρωτας είναι πόλεμος, που για να τον έχεις πρέπει να τα δίνεις όλα. Γιατί στον έρωτα υπάρχει μόνο η φράση “όλα ή τίποτα”.

Πολλές φόρες λένε πως οι μεγάλοι έρωτες δεν ζουν μαζί. Αλλά οι αληθινοί έρωτες ζουν μόνο για να σου δείξουν ότι η ζωή χωρίς αυτούς, θα ήταν μια ασπρόμαυρη, βουβή ταινία, χωρίς νόημα.

 

Της Άνδρεα Αρβανιτίδου

https://www.andreaarvanitidou.com/


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com

Discover more from TheWomen

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Discover more from TheWomen

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading