,

Τα πιο δυνατά “σ’ αγαπώ”, τα λένε τα μάτια

Μέσα στο βλέμμα φαίνεται η αγάπη η αληθινή, σε αυτό το βλέμμα που μπορεί να είναι σιωπηλό, αλλά λέει πάντα πολλά και πάντα την αλήθεια. Σε αυτό το βλέμμα είδα το “σ’ αγαπώ” σου. Το κοίταξα βαθιά, τα λόγια έγιναν μικρά, αόρατα. Μέσα στα μάτια μπορείς να διαβάσεις την αλήθεια της ψυχής. Δεν είναι κενά, χωρίς ζωή. Αν τα κοιτάξεις στο βάθος, θα μάθεις ότι δεν μπορούν να πουν τα χείλη. Μάτια που δεν μπορούν να κρύψουν το βάθος της ψυχής. Ακόμα κι αν ένα πρόσωπο χαμογελάει, τα μάτια προδίδουν την θλίψη που νιώθει η ψυχή.


Ένα τέτοιο βλέμμα ερωτεύτηκα, ένα βλέμμα που ήταν σιωπηλό. Η σιωπή απλώθηκε στο σκοτεινό δωμάτιο, το μοναδικό φως έφεγγε από ένα κερί, μια φλόγα πάνω στο τραπέζι. Το βλέμμα έδινε το φως μιας αγάπης διαφορετικής από τις άλλες… Σε αυτό το βλέμμα χάθηκα, δεν ήθελα λόγια. Λόγια ψεύτικα, λόγια που ντύνουν την αγάπη με στολίδια που δεν της ταιριάζουν. Τα χείλη λένε πολλά, υπόσχονται, πληγώνουν, λένε πράγματα που μετά τα μετανιώνουν. Τα μάτια όμως δεν λένε ποτέ ψέματα. Όταν θες να γνωρίσεις κάποιον, κοίτα τα μάτια του και τότε θα δεις μπροστά σου όλο τον κόσμο του.

Πόσα “σ’ αγαπώ” πήγαν χαμένα, από χείλη που δεν ήξεραν τι σημαίνει η λέξη “αγαπώ”! Που δεν ήξεραν να διαβάζουν την σιωπή σε ένα βλέμμα! Το πάθος ξυπνάει σε ένα τέτοιο βλέμμα, σε μια ματιά θωρείς την σπίθα, την φλόγα που σε κάνει να ταξιδεύεις σε έναν έρωτα αληθινό, απόλυτο. Σε κοίταξα και ήξερα, δεν μίλησα, απλά σε κοίταξα και τότε ήξερα όλα τα “σ’ αγαπώ” τι χρώμα έχουν, τι ήχο έχει μια αγάπη αληθινή. Μέσα σε αυτό το βλέμμα ήταν όλα γραμμένα, τόσο διάφανα γραμμένα, που ήξερες με μια ματιά ότι αυτό το “σ’ αγαπώ” δεν είναι της επιφάνειας, είναι κάτι πιο βαθύ, της ψυχής συναίσθημα, αυτό που σε κάνει να νιώθεις ότι είσαι στο σωστό το μέρος, στο δικό σου σπίτι.


Άνδρεα Αρβανιτίδου

https://www.andreaarvanitidou.com/


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com

Discover more from TheWomen

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Discover more from TheWomen

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading