Με την πένα της Ηλέκτρας Δημητριάδου, κάνουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα αναδρομή στη ζωή και την θέση της γυναίκας στην κοινωνία και στην οικογένεια, από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα.

 

Το γυναικείο ζήτημα είναι ένα διαχρονικό, πολύπλευρο θέμα που απασχολεί την κοινωνία και κυρίως τις γυναίκες εδώ και πολλά χρόνια.

Η καταπίεση των γυναικών έχει να κάνει με τις δομές της κοινωνίας, αλλά και με την νοοτροπία η οποία κυριαρχεί μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Στο βιβλίο αυτό η συγγραφέας εξετάζει μέσα από το πέρασμα των αιώνων, πώς η γυναίκα παραγκωνίστηκε και κλείστηκε στο σπίτι, εξαιτίας των συνθηκών που κυριαρχούσαν στην κοινωνία στην κάθε εποχή, αλλά και πολλών μύθων που κατασκευάστηκαν γι’ αυτόν το σκοπό.

Προτείνει λύσεις και διεξόδους ώστε μαζί, άντρες και γυναίκες να αντιστρέψουν αυτή την κατάσταση προς όφελος όλης της κοινωνίας.

 

Λίγα λόγια για την συγγραφέα


Η Ηλέκτρα Δημητριάδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη.

Έζησε σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και πολλά χρόνια στην Έδεσσα, όπου ανέπτυξε μεγάλη κοινωνική και επαγγελματική δραστηριότητα. Εργάστηκε ως ραδιοφωνική παραγωγός στο Διαδημοτικό ραδιόφωνο Πέλλας και είχε μόνιμη στήλη σε τοπική εφημερίδα. Ανέπτυξε μεγάλη δράση στο γυναικείο κίνημα την δεκαετία του ’80. Δούλεψε ως ελεύθερη επαγγελματίας στον τομέα των ασφαλειών.


Τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα στην Θεσσαλονίκη. Ηγείται μιας εθελοντικής οργάνωσης γυναικών με μεγάλη δραστηριότητα.

Αυτό είναι το δεύτερο βιβλίο της, μετά το μυθιστόρημα «Τα δέντρα ριζώνουν παντού» που κυκλοφόρησε με μεγάλη επιτυχία το 2016.

 

Το βιβλίο κυκλοφορεί απ’ τις εκδόσεις iWrite

Advertisements

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.