Όλοι ξέρουμε πόσο σημαντική είναι η συμβολή της μητέρας στην ανατροφή των παιδιών. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε και πόσο σημαντική είναι η ενεργή συμμετοχή του πατέρα και ειδικά όταν πρόκειται να μεγαλώσει κορίτσι.


Ο πατέρας είναι ο πρώτος άντρας στη ζωή μιας κόρης. Αυτός που πρώτος θα την πάρει στα χέρια του μόλις γεννηθεί, που θα της χαρίσει το πρώτο χάδι, το πρώτο φιλί, τα πρώτα συναισθήματα αγάπης, τρυφερότητας, ευγνωμοσύνης και στοργής.


Είναι αυτός που θα καθορίσει την επιλογή των σχέσεων που θα έχει το κοριτσάκι του μεγαλώνοντας με το άλλο φύλο.

  • Κάνε το κορίτσι σου να νοιώθει μοναδική. Θύμιζέ της πόσο όμορφη, πόσο έξυπνη και πόσο ξεχωριστή είναι. Αυτό θα αυξήσει την αυτοεκτίμησή της και την καλή εικόνα που έχει για τον εαυτό της. Κάτι που μεγαλώνοντας θα είναι ένα ισχυρό εφόδιο για τον εαυτό της.
  • Πέρνα χρόνο μαζί της. Βοήθησέ την στα μαθήματά της, πηγαίνετε βόλτες, δείτε μαζί μία ταινία, παίξε, χόρεψε και γέλασε μαζί της. Γίνε ο ήρωας της!
  • Βρείτε μαζί μία δραστηριότητα που της αρέσει και ενθάρρυνέ την. Λέγε της “μπράβο” για κάθε τι που καταφέρνει, όσο μικρό και να σου φαίνεται. Αυτό θα αυξήσει την αυτοπεποίθησή της και μεγαλώνοντας θα εξελιχθεί σε μία γυναίκα που πιστεύει στον εαυτό της και τις ικανότητές της.
  • Κάνε την να νοιώσει ότι είσαι δίπλα της. Να νοιώσει ασφαλής και προστατευμένη, χωρίς να νοιώθει το συναίσθημα ότι την παρακολουθείς (αυτό μπορείς να το κάνεις με τρόπο).
  • Δείξε το ειλικρινές σου ενδιαφέρον, στοργή και κατανόηση, όταν καταλαβαίνεις ότι είναι στενοχωρημένη, λυπημένη, προβληματισμένη. Κάνε την να σε εμπιστευτεί και να σου μιλήσει για οτιδήποτε την ανησυχεί και την προβληματίζει. Ειδικά στις περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει η μητέρα στο σπίτι για να αποταθεί. Μη θεωρήσεις ποτέ ότι κάτι είναι μικρόπραγμα και ασήμαντο. Για αυτήν είναι σημαντικό.
  • Να έχεις υπομονή, κατανόηση και ανοχή στα ξεσπάσματά της. Ειδικά αυτά της εφηβείας. Είναι ένα δύσκολο στάδιο που σίγουρα σε κάποια πράγματα θα διαφωνήσεις και θα θυμώσεις. Δείξε της όμως ότι την κατανοείς, ενώ παράλληλα εξέφρασέ της με τρόπο και την δική σου άποψη επί του θέματος. Μπορεί να μην το δείξει, αλλά θα πιάσει τόπο.

Μην ξεχνάς ότι είσαι το πρώτο αντρικό πρότυπο για το κορίτσι σου. Αν εσύ συμπεριφέρεσαι σε αυτήν, αλλά και στις άλλες γυναίκες του περιβάλλοντός σου με σεβασμό και κατανόηση, στο υποσυνείδητό της θα γραφτεί ότι αυτά αξίζει να παίρνει από έναν άντρα. Μεγαλώνοντας, αυτά θα αναζητά στις σχέσεις της με το αντίθετο φύλο.

Το ξέρω, δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα για ένα πατέρα να μεγαλώνει κορίτσι, ειδικά όταν αυτό καλείται να το κάνει μόνος. Αξίζει όμως τον κόπο η συνεχής προσπάθεια και υπομονή που χρειάζεται να καταβάλλει.

Δείξε της αγάπη, σεβασμό, κατανόηση και εμπιστοσύνη και θα φτιάξεις μία σχέση ισχυρή. που θα κρατήσει για πάντα.

 

Της Έλενας Σοφοκλέους Κωνσταντίνου

Life &Relationship Coach

https://elenasophocleous.com/

Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.