- Άνδρεα Αρβανιτίδου - ΓΥΝΑΙΚΑ

Ταξιδεύοντας μ’ ένα βιβλίο

Advertisements

Στις κιτρινισμένες σελίδες ενός παλιού βιβλίου, χάθηκα. Πόση μαγεία μπορεί να κρύβει μια ιστορία φανταστική! Μήπως όμως είναι όλα γραμμένα μέσα από την ζωή;

Είτε μυθιστόρημα, είτε ποίηση, οποιοδήποτε είδος βιβλίου, σε μεταφέρει νοητά σε έναν κόσμο τόσο μακρινό από σένα! Σε κάνει να ονειρευτείς, να σκεφτείς, να αναρωτηθείς και να νιώσεις συναισθήματα μέσα από τις εικόνες που σου δημιουργούν οι λέξεις.

Πόσο βάλσαμο για την ψυχή να μπορείς να εκφράζεις τα συναισθήματα σου στο άσπρο χαρτί! Να εξωτερικεύεις αναμνήσεις και εικόνες, να τις αποτυπώνεις στον χρόνο. Να μείνουν ανεξίτηλες, χωρίς να σβήσουν, ακόμα κι αν χαθείς στον χρόνο, θα μείνουν εκεί να θυμίζουν την ύπαρξη σου.

Λέξεις που ξάπλωσαν πάνω σε σελίδες, προτάσεις που γράφτηκαν πάνω σε ένταση, σε θυμό, αλλά και σε μια εσωτερική έκρηξη συναισθημάτων. Σελίδες που γίνονται εικόνες και σαν ταινία περνάνε μπροστά σου. Χάνεσαι και ξεχνάς ότι δικό σου σε απασχολεί.

Διαβάζοντας κάτι μπορεί και να σου δώσει την λύση στο πρόβλημα που σε απασχολεί, μια λύση, που αν δεν είχες αφήσει το μυαλό να ξεφύγει, ίσως και να μην είχε βρεθεί.

Το βιβλίο είναι αγάπη, είναι χαλάρωση, είναι γνώση. Η μυρωδιά του χαρτιού, το ξεφύλλισμα, το εξώφυλλο, σε παίρνουν μαζί τους, αφήνεσαι και χάνεσαι.

 

Της Άνδρεα Αρβανιτίδου

https://www.andreaarvanitidou.com/

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: