Το γυμνό κορμί σου ανήκει μόνο σε εκείνον που έχει δει την ψυχή σου γυμνή.
(Charlie Chaplin)

Στην εποχή μας, έχει κυριαρχήσει η άποψη πως ένας άνθρωπος πρέπει να έχει «πολλές εμπειρίες» πριν αφοσιωθεί σε έναν άνθρωπο, όποια και αν είναι η επιλογή στο φύλο του συντρόφου που θα επιλέξει. Επικρατεί επίσης η άποψη πως αν δεν προχωρήσεις σεξουαλικά με κάποιον, αν δεν βιαστείς να προχωρήσεις στο σαρκικό κομμάτι, τότε δε μαθαίνεις καλά τον άλλον. Η σεξουαλική σχέση στις ημέρες μας, θεωρείται η απόλυτη χαρά, ενώ το να μη θέλεις να μοιράζεσαι το σώμα σου εύκολα, θεωρείται πια ως η στέρηση της χαράς της ζωής. Η αλήθεια όμως είναι διαφορετική. Μία πρόσκαιρη σαρκική ένωση, προσφέρει απλώς ένα ξέσπασμα εκείνης της στιγμής, όχι όμως ουσιαστική γνωριμία.


Έναν άνθρωπο τον γνωρίζεις πραγματικά, όταν αντικρίζεις γυμνή την ψυχή του, όχι το κορμί του. Και αυτό μπορεί να εξηγήσει το γιατί ενώ οι άνθρωποι γνωρίζονται σαρκικά, τελικά χωρίζουν και γνωρίζουν στη συνέχεια πτυχές του άλλου ανθρώπου τις οποίες δε φανταζόντουσαν καν πως υπάρχουν. Η ηδονή κρέμεται μία κλωστή από την οδύνη. Και το να βιαστείς να έχεις σαρκικές σχέσεις με κάποιον, δεν θα βοηθήσει μία σχέση να εξελιχθεί, διότι δεν έχεις προλάβει να γνωρίσεις τη γυμνή ψυχή του άλλου.

Και δεν είναι μόνο οι εγκυμοσύνες και τα αφροδίσια νοσήματα. Είναι η εύθραυστη ψυχολογία του ανθρώπου που επενδύοντας σε έναν άνθρωπο και τις περισσότερες φορές βιάζεται να παραδοθεί σαρκικά, αισθανόμενος πως αυτό ήταν τελικά κάτι ψεύτικο, μένει μετέωρος. Διότι η σαρκική ένωση επιφέρει ένα συναισθηματικό δέσιμο, το οποίο όταν τραυματιστεί, κλονίζει συθέμελα την ψυχοσύνθεση του ανθρώπου. Για σκέψου, ένας άνθρωπος να έχει ενωθεί σαρκικά με δέκα, δεκαπέντε άτομα, πόσα αρνητικά τραύματα θα κουβαλάει μέσα του. Ακόμα και αν χώρισε, μέσα του θα υπάρχουν αμφιβολίες για το ποιόν του επόμενου συντρόφου, χαμηλή αυτοεκτίμηση, αίσθηση πως έδωσε πολλά σε ανθρώπους που δεν έπρεπε, έλλειψη εμπιστοσύνης στους ανθρώπους και τόσα άλλα αρνητικά συναισθήματα. Το σώμα μας δεν είναι δημιουργημένο προς τέρψη του καθενός. Οτιδήποτε αφορά τη χρησιμοποίησή του, είναι ζήτημα που απαιτεί σεβασμό, σοβαρότητα και γνώση του πόσο ιερό είναι το ίδιο. Μη δίνεις το σώμα σου εύκολα. Όταν δεις γυμνή την ψυχή του άλλου κι όχι το κορμί του, μόνο τότε τον μαθαίνεις πραγματικά.


Μαρία Σκαμπαρδώνη

Advertisements

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.