Δεν είναι ότι πιστεύω στο κάρμα, στη θεία δίκη, στην ισορροπία του σύμπαντος που κάπως, κάπου, κάποτε θα έρθει για να τιμωρήσει κάθε αδικία και να αποδώσει στον καθένα αυτό που του αξίζει. Δεν είναι ότι πιστεύω πως η ζωή επιστρέφει συμπεριφορές και αποδίδει τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, σκορπώντας την χαμένη ευτυχία σε κάθε δυστυχισμένο και τιμωρώντας με αβάσταχτες πληγές, κάθε θύτη. Δεν είναι ότι θεωρώ πως στο τέλος πάντα το καλό κερδίζει…

Αν με ρωτάς, όλες αυτές οι σκοτεινές ψυχές που κυκλοφορούν ανάμεσά μας σπάνια τιμωρούνται, σπάνια καταλαβαίνουν, σπάνια μετανοούν. Αν με ρωτάς, όλοι αυτοί που πληγώνουν, πονάνε, εκμεταλλεύονται τους γύρω τους, σπάνια λαμβάνουν τιμωρία. Αν με ρωτάς, όλοι αυτοί που η κακία, η πονηριά, ο εγωκεντρισμός, είναι η δεύτερη φύση τους, σπάνια μετανιώνουν. Αν με ρωτάς, όλοι αυτοί δεν έχουν ανάγκη να τους ευχηθείς τα χειρότερα, τα κερδίζουν μόνοι τους στο τέλος.

Δεν είναι ότι πιστεύω στο κάρμα, στη θεία δίκη, στην ισορροπία του σύμπαντος που κάπως, κάπου, κάποτε θα έρθει για να τιμωρήσει κάθε αδικία και να αποδώσει στον καθένα αυτό που του αξίζει. Είναι που ξέρω πως είναι τόσο πολλοί οι όμοιοί τους σ’ αυτόν τον κόσμο, που σίγουρα θα βρεθούν αντιμέτωποι με κάποιον που να τους μοιάζει. Είναι που ξέρω πως θα βιώσουν όσα προκάλεσαν όχι από την συμπαντική δικαιοσύνη, αλλά γιατί κάποιοι θα είναι χειρότεροι…

Δεν θα σου ευχηθώ τα χειρότερα. Όσα κι αν έκανες, όσα κι αν είπες, όσα κι αν προκάλεσες, δεν αξίζουν να με κάνουν να λερώσω την ψυχή μου με τέτοιες σκέψεις. Δεν θα σου ευχηθώ τα χειρότερα. Όσο κι αν με πλήγωσες, όσο κι αν με χρησιμοποίησες, όσο κι αν με πόνεσες, δεν θα προσευχηθώ να πάθεις για να μάθεις. Η συμπεριφορά σου είναι αυτή που θα σε κρατήσει βυθισμένο στα σκοτάδια που επέλεξες. Η ψυχή σου είναι αυτή που θα σε οδηγήσει σε σκοτεινά μονοπάτια, σ’ αυτά που έχεις μάθει να σπρώχνεις κάθε έναν που βρίσκεται μπροστά σου. Συνέχισε λοιπόν να περπατάς στα σκοτάδια της ψυχής σου. Εγώ δεν θα σου ευχηθώ τα χειρότερα, τα έχεις ήδη κερδίσει.

 

Της Κικής Γιοβανοπούλου

 

Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.