Μενού Κλείσιμο

Το αίμα απ’ το γυναικείο σώμα, συμβολίζει την μοναδικότητά μας

Με θυμώνει το αίμα στο χαρτί, με εκνευρίζει η ροή και το γεγονός πως δεν μπορώ να σταματήσω αυτό το βιολογικό γεγονός. Κάθε μήνα τα ίδια, ένας μπελάς και μία ρουτίνα που όποτε έρχεται, με βρίσκει πάντοτε απροετοίμαστη.


Για καμία γυναίκα δεν είναι εύκολο. Να πρέπει να κοιμάται με ειδικό τρόπο, να μην μπορεί να είναι τόσο ελεύθερη και άνετη, να σκέφτεται μήπως βρεθεί σε μέρος και δεν μπορεί να αλλάξει. Να το αισθάνεται να «τρέχει» όταν αθλείται, να μην μπορεί να χαμογελάσει και να σφίγγεται επειδή αυτή η αίσθηση της «πλημμύρας» είναι αφοπλιστική, δύσκολη, αλλά και εκνευριστική.


Να έρχεται κάθε μήνα αντιμέτωπη με ένα αίμα για το οποίο άλλοι την έχουν μειώσει, άλλοι την έχουν θαυμάσει, άλλοι την έχουν δαιμονοποιήσει.

Κάθε σταγόνα αίματος από το γυναικείο σώμα, συμβολίζει την ίδια τη ζωή. Είναι η απόδειξη της μαγείας και της πολυπλοκότητας του γυναικείου οργανισμού.

Το αίμα που βγαίνει από το γυναικείο κορμί, είναι ιερό. Συμβολίζει τη συνέχεια της ζωής, αναδεικνύει τη μοναδικότητα της βιολογικής μας υπόστασης, καθαρίζει τον οργανισμό μας από ουσίες βλαβερές και επικίνδυνες.

Το αίμα που βγαίνει από το γυναικείο σώμα, συμβολίζει τη συμμετοχή μας στο ίδιο το μοναδικό φαινόμενο της Ύπαρξης και της συνέχισής του. Είναι μία ένδειξη πως το γυναικείο σώμα ακόμα και αν υστερεί σε μυϊκή δύναμη, δεν υστερεί τελικά, σε δύναμη. Κρύβει τόση δύναμη, αντοχή, μαγικές διεργασίες και πολυπλοκότητα μέσα του, που πάντοτε εκπλήσσει και θαυμάζει.

Κάθε σταγόνα αίμα που βγαίνει από το γυναικείο σώμα, είναι ιερή. Γιατί αυτή η απώλεια του αίματος με όλη την κούραση και τα νεύρα που επιφέρει, παράλληλα σε προστατεύει, σε δυναμώνει, αναδεικνύει τη δύναμη του γυναικείου οργανισμού που μπορεί να αιμορραγεί, αλλά να συνεχίσει να ζει.

 

Της Μαρίας Σκαμπαρδώνη

Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: