Τα κουτάκια του νου

Advertisements

Προσεκτικά στοιβαγμένα, συμμετρικά τοποθετημένα στη θέση τους. Επιμελώς ονοματισμένα, χαρακτηρισμένα και επιλεγμένα το καθένα για το μοναδικά ιδιαίτερο περιεχόμενο του. Ξεχωρισμένα κουτάκια ανά κατηγορία και διαλεγμένα με περισσή προσοχή. Το καθένα από μια διαφορετική ιστορία, από μια συγκεκριμένη στιγμή. Έκαστο εμπεριέχει μια διαφορετική πληροφορία, μια αντίληψη, μια εμπειρία, μια γνώμη, ένα βίωμα, μια ανάμνηση, μια αλληλουχία γεγονότων και συναισθημάτων, ένα αυτόνομο σύστημα αξιών και ηθικής. Τα κουτάκια του πολύπλοκου υπολογιστή του νου.

Δεν μου αρέσει να μου τα πειράζουν, να μου τα ανακατεύουν, ενοχλούμαι, χάνω τη διαδρομή και τα ψάχνω μέσα στο σωρό. Όταν κάτι δεν είναι στη θέση του και ξάφνου το ανακαλύπτω μετά αλλού, διαταράσσεται η συνοχή, ο ειρμός, η ασφάλειά μου. Μπερδεύομαι και δυσανασχετώ. Όταν μου ανακατευθύνουν τη ροή, χάνω την πορεία τους και ψάχνω πάλι από την αρχή. Έχουμε όλοι μαζί βολευτεί στο δικό μας ρυθμό και αν κάποιος εισβάλλει στον προσωπικό μου χώρο, τσινάω και αντιδρώ.

Είναι κουτάκια που επιτρέπεται να τα δεις, να τα αγγίξεις, να τα διαβάσεις, να τα επεξεργαστείς. Είναι μερικά που τα χαρίζω απλόχερα και ευθύς τα αντικαθιστώ με νέα, πολύχρωμα, μονότονα, είτε φανταχτερά. Είναι και κάποια άλλα ερμητικά κλειστά, με κόκκινη ταμπέλα «μην αγγίζετε», κλειδωμένα με κωδικό, χωμένα στην πιο σκοτεινή γωνιά. Σκονισμένα, αραχνιασμένα, σφραγισμένα με τα πιο κρυφά μου μυστικά. Θαμμένες αναμνήσεις και πόνος που δεν τολμώ να ανακαλώ, αν και είναι φορές που δειλά τα ανασύρω στον αφρό, τα ξεσκονίζω, θυμάμαι και παραληρώ. Τα ξανακρύβω όμως γρήγορα να μη με δει κανείς ότι λυγώ.

Πόσο δύσκολο άραγε να κάνεις αποκοπή και επικόλληση των σκέψεων και του νου για να φτιάξεις το ιδανικό; Να αλλάξεις πρόγραμμα, να οργανώσεις τα αρχεία, να χρησιμοποιήσεις έναν εξωτερικό σκληρό. Να αποθηκεύεις τις πληροφορίες μονάχα που χρειάζεσαι στα κουτάκια του νου. Να αποφασίζεις έτσι απλά αν θα κάνεις restart ή delete…

 

Από Stella

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.