,

Ακολουθώντας την λογική ή την καρδιά;

Η ώρα της αλήθειας. - Επεισόδιο 3

Το θέμα μου είναι οι προκαταλήψεις, τα στερεότυπα μεταξύ των ανθρωπίνων σχέσεων, αλλά ιδιαίτερα το πώς επηρεάζουν τις ερωτικές σχέσεις των ανθρώπων!


Πολλές γυναίκες από μικρές βλέπουν και παρατηρούν τους γονείς τους, όπως φυσικά το ίδιο και οι άντρες και συνήθως τους μιμούνται. Μια κοπέλα ίσως έχει σαν πρότυπο τον πατέρα της, πώς φέρεται, αν βοηθάει, πώς μιλάει στη σύζυγό του και μητέρα της… Αυτό μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο και στη πρώτη σχέση που θα κάνει, το ίδιο και το αγόρι, αλλά πιστεύω πιο πολύ το κορίτσι. Έτσι με αυτά που έχει δει, μάθει η βιώσει, αποκτά κάποια εφόδια, όμως μερικά από αυτά σχηματίζουν μια προκατάληψη, πχ. όχι αυτόν η αυτή διότι είναι χωρισμένος, γιατί έχει παιδί, γιατί είναι μεγαλύτερος αλλά έχει καλή δουλειά…

Ακούγοντας βέβαια διάφορους, τους γονείς, τον περίγυρο, φίλους και γνωστούς, φρενάρει απότομα σε μια σχέση, έχοντας την προκατάληψη πως “δεν κάνει για μένα”, έχει τα δικά της ή δικά του στάνταρντς και σκέφτεται εγωιστικά. Το σημαντικότερο βέβαια, είναι ότι ίσως το έχει περάσει ξανά με κάποιον άλλον η κάποια άλλη, αν είναι αντίστοιχα άντρας η γυναίκα και σκέφτεται πως δεν θέλει να ξανά ζήσει τα ίδια.


Μα δεν είναι όλοι οι άνθρωποι το ίδιο! Δεν σημαίνει πως επειδή έτυχε πριν, θα τύχει και τώρα κάτι τέτοιο και πολλές σχέσεις χαλάνε λόγω αυτών των προκαταλήψεων ή “κακών” επιλογών, βάζοντας μπροστά την λογική και όχι το τι λέει η καρδιά!

Του Φώτη Κ.


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com

Discover more from TheWomen

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Discover more from TheWomen

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading