,

Καλοκαιρινά Tips

Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι για την πιο ζεστή και ανέμελη εποχή του χρόνου. Όπως η επιδερμίδα μας, έτσι και τα μαλλιά μας χρειάζονται προστασία από τον ήλιο και τους επιθετικούς παράγοντες του καλοκαιριού. Ας δώσουμε μερικά μικρά μυστικά για να έχετε κατά νου τώρα που η θερμοκρασία ανεβαίνει.


1. Θρέψη & ενυδάτωση κάτω από τον ήλιο
Τα στεγνά μαλλιά έχουν την τάση να φριζάρουν, οπότε ας τα βρέξουμε για να είναι λεία… Όχι! Τα κάνουμε χειρότερα! Για περισσότερη λείανση και έλεγχο του φριζαρίσματος, επιλέγουμε πιο θρεπτικές μάσκες μαλλιών ή μια κρέμα περιποίησης χωρίς ξέβγαλμα.

2. Βαθύς καθαρισμός & περιποίηση
Τα μαλλιά ταλαιπωρούνται σε μεγαλύτερο βαθμό από το συχνό λούσιμο, λόγω της θάλασσας & του χλωρίου, με αποτέλεσμα να γίνονται πιο ξηρά. Πρέπει να χρησιμοποιούμε ένα πιο ήπιο σαμπουάν, που να είναι σχεδιασμένο να αποκρίνει τα κατάλοιπα χλωρίου, αλατιού και άμμου, προστατεύοντας τα μαλλιά μέχρι την επόμενη εξόρμηση στον ήλιο.


3. Αποφύγετε την πολλή θερμότητα
Το καλοκαίρι είναι ζεστό από μόνο του, τα μαλλιά δεν χρειάζονται περισσότερη θερμότητα από πιστολάκια & μασιές. Αφήστε τα μαλλιά να στεγνώσουν φυσικά, προσθέτοντας ενυδάτωση με προϊόντα ειδικά για το καλοκαίρι ή πλέκοντάς τα σε ρομαντικές πλεξούδες.

4. Σφραγίστε την υγρασία
Τα μαλλιά διψάνε για ενυδάτωση πριν, αλλά και όσο είναι στον ήλιο. Ένα μικρό τρικ που μπορείτε να κάνετε πριν απολαύσετε το μπάνιο σας στην θάλασσα, είναι να περάσετε μια πολύ μικρή ποσότητα μαλακτικής κρέμας με βάση το έλαιο καρύδας σε όλο το μήκος τον μαλλιών. Ένα καπέλο, μια χτένα και ένα σπρέι για τον ήλιο, θα απογειώσουν το αποτέλεσμα.

5. Απολαύστε μια θεραπεία νύκτας
Η νύχτα είναι μια τέλεια ευκαιρία να ξεκουράσετε τα μαλλιά σας. Μετά το λούσιμο, σε ταμποναρισμένα μαλλιά απλώστε το μαγικό μείγμα από κρέμα περιποίησης χωρίς ξέβγαλμα και λίγες σταγόνες από το αγαπημένο σας λάδι μαλλιών, τυλίξτε τα σε μια πετσέτα και… όνειρα γλυκά!

 

Hair & Nails

Χρήστος Μάντζιος


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com

Discover more from TheWomen

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Discover more from TheWomen

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading