Βλέπουμε καθημερινά ανθρώπους να ανεβάζουν φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ποζάροντας σαν ανερχόμενα μοντέλα, επιζητώντας φιλοφρονήσεις και κομπλιμέντα, επιδιώκοντας την προβολή ώστε να τονώσουν την αυτοπεποίθηση τους ή ακόμα για να φλερτάρουν. Η ανάγκη για αποδοχή, τους οδηγεί σε μια έκθεση του εαυτού τους, που δεν έχει πάντα τα επιθυμητά αποτελέσματα. Το ένα σχόλιο διαδέχεται το άλλο, καταλήγοντας πολλές φορές σε διαπληκτισμούς και μάλιστα όχι τόσο κόσμιους.

Αν όμως παρατηρήσεις καλύτερα, θα δεις πως αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι είναι απλά μοναχικοί, δίχως αληθινή ζωή που ψάχνουν απεγνωσμένα να επικοινωνήσουν με κάποιον… προσπαθώντας να βρούνε τον έρωτα!

Πόσο πιθανό είναι όμως δύο άγνωστοι άνθρωποι να καταλήξουν μαζί, έχοντας γνωριστεί μέσα από το διαδίκτυο; Πόσο πιθανό είναι αυτή η γνωριμία να καταλήξει σε έρωτα;

Η προσωπική επαφή έχει αντικατασταθεί σε μεγάλο βαθμό σήμερα από την διαδικτυακή επαφή. Τα δεδομένα αλλάζουν και οι άνθρωποι προσαρμόζονται στην καινούρια πραγματικότητα. Γιατί όπου κι αν γεννηθεί, ένας είναι ο έρωτας…

Της Σοφίας Β.

Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.