Η φιλία που γεννιέται από την αγάπη

Advertisements

Λένε πως μεταξύ του άντρα και της γυναίκας δεν μπορεί να υπάρξει φιλία, λένε πως είναι αδύνατο να μην δουν ερωτικά ο ένας τον άλλον, έστω για μια στιγμή. Αυτό που δεν λένε όμως, είναι πως μετά τον έρωτα έρχεται η πιο δυνατή φιλία, αυτή η φιλία που δημιουργείται από την αληθινή αγάπη.

Γιατί κακά τα ψέματα, ποιος ξέρει καλύτερα από τον σύντροφό σου τι σε απασχολεί, ποιος ξέρει καλύτερα τι σε στεναχωρεί, τι σου αρέσει, τι σε παθιάζει; Ποιος ξέρει όλα σου τα μυστικά; Δεν μπορείς να του κρυφτείς γιατί σε καταλαβαίνει αμέσως. Σε ποιόν λες τα πάντα για να ξελαφρώσεις; Από ποιόν ζητάς συμβουλές; Ποιος σε βοηθάει στα δύσκολα και ποιος χαίρεται περισσότερο με την χαρά σου, χωρίς ίχνος ιδιοτέλειας; Μα φυσικά ο σύντροφός σου, ο μεγάλος σου έρωτας!

Ο έρωτας δεν αποκλείει την φιλία, ούτε η φιλία τον έρωτα, εξάλλου η συνύπαρξη και των δύο είναι η μεγαλύτερη επιτυχία. Όταν το ζευγάρι μπορεί να επικοινωνεί και εκμυστηρεύεται τις πιο βαθιές του ανησυχίες, χωρίς όμως να χάνεται η ερωτική διάθεση, τότε έχει πετύχει η ένωση.

Δεν είναι εύκολη υπόθεση η δημιουργία της φιλίας μέσα σε μια σχέση, θέλει χρόνο και δουλειά, θέλει υπομονή και επιμονή, θέλει να παραμερίζεις πολλές φορές το “εγώ” σου, να κάνεις θυσίες, χωρίς όμως να ξεχνάς τον πόθο και τον έρωτα. Αν καταφέρεις τελικά και περάσεις από όλα τα στάδια, τότε η φιλία που θα αποκομίσεις θα είναι πραγματική, ο έρωτας αληθινός και θα αντέξει μέχρι το τέλος.

Της Σοφίας Β.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.