Τακτοποίησε πρώτα τη δική σου ζωή, αντί να ασχολείσαι με τις ζωές των άλλων

Υπάρχουν και αυτοί οι άνθρωποι, οι οποίοι τρέφονται με το να ασχολούνται με τις ζωές των άλλων. Κρίνουν, κατακρίνουν, κουτσομπολεύουν και σχολιάζουν αρνητικά πίσω από την πλάτη ανθρώπων που γνωρίζουν ή ακόμα και ανθρώπων που συναναστρέφονται καθημερινά μαζί τους. Άνθρωποι μίζεροι, που για να γεμίσουν το κενό της δικής τους ζωής, ασχολούνται με τις ζωές των άλλων. Έχουν την ψευδαίσθηση ότι σχολιάζοντας αρνητικά τους άλλους, δίνουν αξία στον εαυτό τους. Αισθάνονται ανώτεροι μειώνοντας άλλους.


Η ζήλια είναι τις περισσότερες φορές η κύρια αιτία που οδηγεί ένα άνθρωπο σε αυτή την ενέργεια. Ζήλεια για ό,τι δεν έχει και που νομίζει ότι έχει ο άλλος, είτε η αίσθηση της έλλειψης ανθρώπων γύρω του, που να τον αγαπούν πραγματικά και να του γεμίζουν τη ζωή.

Οι άνθρωποι που είναι ευτυχισμένοι, δεν έχουν καμιά ανάγκη να κρίνουν και να κατακρίνουν τις ζωές των άλλων, γιατί απλούστατα ο εσωτερικός τους κόσμος είναι τόσο πλούσιος, που δεν χρειάζονται να μειώνουν άλλους για να ανεβάσουν τη δική τους αξία. Στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι που το κάνουν αυτό είναι για λύπηση, γιατί είναι δυστυχισμένοι. Απλά μπορεί να μην το γνωρίζουν ακόμα. Στην τελική, απομακρύνουν ανθρώπους από κοντά τους, διότι δεν θέλει πολλή λογική για να σκεφτείς ότι αφού κουτσομπολεύει σε μένα, γιατί όχι και για μένα. Ακόμη και αυτοί που είναι όμοιοί τους, δεν θα μπορούν να είναι ο εαυτός τους μεταξύ τους, γιατί θα φοβούνται ο ένας τον άλλο.


Αντί να αδειάζεις σπαταλώντας όλη σου την ενέργεια τρυπώνοντας στις ζωές των άλλων ανθρώπων, διοχέτευσε την στο να βελτιώσεις τον εαυτό σου, κάνοντάς σε καλύτερο άνθρωπο. Ξεκίνα πρώτα με το να καταλάβεις τι είναι αυτό που σε κάνει να νοιώθεις την ανάγκη να ασχολείσαι με τους άλλους.

– Ποια είναι τα συναισθήματα που σε οδηγούν σε αυτή σου την ενέργεια; Είναι απλά μία κακή συνήθεια ή είναι κάτι βαθύτερο;
– Αναζήτησε τρόπους για να είσαι ευτυχισμένος/η. Η ευτυχία ξεκινά πάντα πρώτα από μέσα σου. Από την γαλήνη και την ηρεμία που κρύβεις στη ψυχή και που μόνο η αγάπη μπορεί να σου προσφέρει.
– Άρχισε να διαβάζεις βιβλία που θα σε βοηθήσουν να εξελίσσεσαι σαν άνθρωπος και να έχεις μία καλύτερη ποιότητα ζωής. Παρακολούθησε σεμινάρια προσωπικής ανάπτυξης.
– Χρησιμοποίησε τον ελεύθερό σου χρόνο, κάνοντας κάτι παραγωγικό και δημιουργικό. Κάτι που να σε ευχαριστεί και να σου δίνει ενέργεια.

Κοίταξε πρώτα να τακτοποιήσεις τη δική σου τη ζωή και μην αναλώνεσαι με το να κατακρίνεις τις ζωές των άλλων. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τη δική του τη ζωή. Στο κάτω κάτω ποτέ δεν ξέρεις τι οδήγησε κάποιον, για να είναι αυτό που είναι. Ξέρεις μόνο ότι σου επιτρέπει να γνωρίζεις. Ο κάθε άνθρωπος έχει τη δική του ιστορία. Ας τη σεβαστούμε λοιπόν!

Της Έλενας Σοφοκλέους Κωνσταντίνου

Life & Relationship Coach

https://elenasophocleous.com


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com

Discover more from TheWomen

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Discover more from TheWomen

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading