Τσουρέκι Πασχαλινό Γεμιστό με Πουρέ Κάστανο

Τσουρέκι Πασχαλινό

Υλικά


75 γρ. βούτυρο αγελάδας

100 ml γάλα φρέσκο


160 γρ. ζάχαρη

3 αυγά +1 για επάλειψη

5 γρ. μαχλεπι σκόνη

100 γρ. νερό χλιαρό

40 γρ. φρέσκια μαγιά

600 – 630 γρ. αλεύρι σκληρό (Το ΜΑΝΑ για τσουρέκια – αν πάρετε το αλεύρι στην μωβ συσκευασία, ίσως χρειαστείτε γύρω στα 630 γρ. αλεύρι. Είναι λίγο πιο δυνατό. Αυτό θα το δείτε εκείνη την ώρα)

αμύγδαλα φιλέ

Για την επικάλυψη

200 γρ. λευκή κουβερτούρα

200 γρ. κουβερτούρα γάλακτος

Για την γέμιση

Πουρές κάστανο

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαφρά το βούτυρο, το γάλα, την ζάχαρη, το μαχλέπι. Δεν θέλουμε να κάψει, απλώς λίγο να ζεσταθούν.

Όταν αρχίζουν να λιώνουν, αποσύρουμε από την φωτιά, αφήνουμε λίγο να πέσει η θερμοκρασία και προσθέτουμε τα 3 αυγά και ανακατεύουμε.

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το μείγμα και την μαγιά τα χτυπάμε για λίγο και στην συνέχεια ρίχνουμε και το αλεύρι.

Χτυπάμε στην αρχή σε χαμηλή ταχύτητα για 5 λεπτά και στην συνέχεια, δυναμώνουμε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να δούμε την ζύμη μας να έχει γίνει ελαστική. Είναι πολύ σημαντικό να χτυπήσουμε την ζύμη στο μίξερ γι’ αυτό χρειάζεται μεγάλο μίξερ. Σε καμιά περίπτωση δεν προσθέτουμε παραπάνω αλεύρι απ’ αυτό που λέει η συνταγή.

Για να πιάσετε την ζύμη, θα βάλετε λίγο βούτυρο στα χέρια σας. Αφήνουμε την ζύμη να ξεκούραστει και να διπλασιαστεί σε όγκο, για περίπου 1 με 1 1/2 ώρα.

Σε ένα πάγκο με λίγο βούτυρο στο χέρι ξεφουσκώνουμε την ζύμη και την ξανά ζυμώνουμε.

Κάνουμε ένα μεγάλο μπαστούνι και το χωρίζουμε σε 4 κομμάτια. Ανοίγουμε τα 2 πρώτα κομμάτια σε μπαστούνια και στο ένα θα βάλουμε γέμιση κάστανο. Φτιάχνουμε πλεξούδα και το τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Την ίδια διαδικασία κάνουμε και με τα άλλα δύο κομμάτια.

Τα αφήνουμε να φουσκώσουν για άλλα 35 λεπτά (αν δεν διπλασιαστούν σε όγκο, μην τα βάλετε στο φούρνο, δεν πρόκειται να φουσκώσουν και να ψηθούν σωστά).

Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 170 βαθμούς. Πριν τα βάλουμε στο φούρνο, τα αλείφουμε με το 1 αυγό που το έχουμε αραιώσει με λίγο νερό και ρίχνουμε και το φιλέ αμύγδαλο.

Ψήνουμε για 25-35 λεπτά περίπου αναλόγως με το φούρνο σας.

Για την επικάλυψη, λιώνουμε σε μπεν μαρί τις δύο κουβερτούρες (σε δύο διαφορετικά κατσαρολάκια) κι όταν κρυώσουν ελαφρώς, περιχύνουμε τα τσουρέκια που έχουν στο μεταξύ κρυώσει.

Καλή επιτυχία!

Της Κατερίνας Τριανταφύλλου – Katerina Sweet Cooking

YouTube: https://bit.ly/2GXTGHW


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com

Discover more from TheWomen

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Discover more from TheWomen

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading