Μη ζητάς συνεχώς λύσεις απ’ τους άλλους, ψάξε πρώτα μέσα σου

Μη ζητάς συνεχώς λύσεις απ’ τους άλλους, ψάξε πρώτα μέσα σου
Advertisements

Έχεις ανάγκη από τις συμβουλές των άλλων, νομίζοντας πως είναι οι μόνοι που θα σε βοηθήσουν, νομίζοντας πως είναι οι μόνοι που μπορούν να λύσουν τα προβλήματά σου. Η ανασφάλεια που σε πλημμυρίζει, σε κάνει να νιώθεις πως δεν αξίζεις τίποτα. Ο χαρακτήρας σου αδύναμος, ανίκανος να αποφασίσει το καθετί. Νιώθεις πως τίποτα δεν κάνεις σωστό…

Όλα γύρω σου, σου μηνύουν ποιο είναι το καλύτερο και αναρωτιέμαι πώς δεν μπορείς να δεις τη λύση μόνη σου. Να βρεις τη δύναμη να κάνεις ό,τι χρειάζεται για να ξεκολλήσεις από αυτό που σε κρατάει πίσω. Η πίεση που έχει συσσωρευτεί μέσα σου θολώνει τις σκέψεις σου και δεν σε αφήνει να δεις καθαρά. Η απελπισία δε σε αφήνει να δεις τι έχεις πετύχει έως τώρα, αλλά κολλάς μόνο στις δυσκολίες που σου συμβαίνουν. Η ζυγαριά του μυαλού σου γέρνει πάντα στην αρνητική πλευρά.

Η έλλειψη αυτοπεποίθησης είναι ένας σημαντικός λόγος για ό,τι σου συμβαίνει. Οι λάθος επιλογές του παρελθόντος, λειτουργούν σαν τροχοπέδη στις μελλοντικές αποφάσεις. Σε εμποδίζουν να προχωρήσεις με βεβαιότητα και σιγουριά.

Η επιβεβαίωση που ζητάς συνεχώς από τους ανθρώπους γύρω σου, είναι η απόδειξη της ανασφάλειάς σου. Η άρνηση να αποδεχθείς το μερίδιο της ευθύνης σου, είναι ο λόγος που φοβάσαι να αντιμετωπίσεις τις δυσκολίες σου.

Μη ζητάς λύση από τους άλλους, αν δεν ψάξεις πρώτα μέσα σου να τη βρεις!

Της Σοφίας Β.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.