Πότε οι διαφωνίες γίνονται αιτία για να οδηγηθεί η σχέση σε αδιέξοδο;

Όλοι οι γάμοι / σχέσεις, έχουν κατά καιρούς τα πάνω τους και τα κάτω τους. Δεν υπάρχει αυτό που λέμε “ο τέλειος γάμος / σχέση”. Θα έρθει η στιγμή που το ζευγάρι θα διαφωνήσει, θα συζητήσει έντονα, θα έρθει σε αντιπαράθεση και είναι απολύτως φυσιολογικό. Αυτό που δεν είναι φυσιολογικό, είναι να αφήνουν αυτές τις καταστάσεις να τους απομακρύνουν και να οδηγήσουν τη σχέση σε μονοπάτια δύσβατα.


Κάθε φορά που προκύπτει μία διαφωνία ανάμεσα στο ζευγάρι χρειάζεται να λύεται, χωρίς να καταπιέζεται κανένας από τους δύο να υποχωρήσει. Η υποχώρηση από τον ένα, πρέπει να γίνεται οικειοθελώς, αφού βρουν μία λύση που να ικανοποιεί και τους δύο. Στην άλλη περίπτωση, τα άλυτα προβλήματα, οι διαφωνίες και οι συνεχείς προστριβές, θα φέρουν τη σχέση σε αδιέξοδο. Μοιάζουν σαν ένα τούβλο που μπαίνει μπροστά στο δρόμο σου. Έχεις την επιλογή να το δρασκελίσεις ή να το μετακινήσεις, προκειμένου να μην το βρεις ξανά μπροστά σου. Αν το αφήσεις, υπάρχει η μεγάλη πιθανότητα να το ξαναβρείς στο δρόμο σου και να σκοντάψεις πάνω του. Κάθε φορά που επιλέγεις να αφήνεις διαφωνίες και προβλήματα χωρίς να τα λύνεις, θα προστίθεται ακόμα ένα τούβλο πάνω από το άλλο και κάθε φορά θα σου είναι και πιο δύσκολο να το δρασκελίσεις. Ώσπου κάποια στιγμή, αυτό θα σου είναι αδύνατον, γιατί μπροστά σου θα δημιουργηθεί ένα ολόκληρο τείχος που θα οδηγήσει τη σχέση σε αδιέξοδο.


Πόση υπομονή, χρόνο, ψυχική δύναμη και θέληση χρειάζεσαι τώρα, για να ρίξεις όλο αυτό το τείχος κάτω! Εδώ που έφτασες, μήπως σου έχουν απομείνει αποθέματα από όλα αυτά; Ίσως και να μην θέλεις τώρα κιόλας. Ίσως να έχεις κουραστεί και να θέλεις να μείνεις μόνη, να ξαποστάσει η ψυχή σου.

Πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα, πόσο διαφορετική θα ήταν η σχέση σου, αν δεν αγνοούσες εκείνο το πρώτο τούβλο και αντί να το δρασκελούσες, να το μετακινούσες! Το ίδιο αν έκανες και με το δεύτερο και το τρίτο. Πόσο καθαρός θα ήταν ο δρόμος προς την ευτυχία σου, αν κάθε φορά που προέκυπτε μία διαφωνία, κατέληγες στην λύση, με μια από κοινού συμφωνία με το σύντροφό σου! Δεν θα υπήρχαν τώρα αυτά τα μαύρα σύννεφα που σκιάζουν τον ήλιο, ο οποίος ζεσταίνει τη σχέση σου.

Αν λοιπόν θέλεις και βλέπεις κάποιο φως στο τούνελ, ζήτησε βοήθεια για να βγεις από το αδιέξοδο. Ίσως υπάρχει ακόμα ο χρόνος για να σώσεις τη σχέση σου. Η καλή θέληση όμως χρειάζεται να υπάρχει και από τις δύο πλευρές με οποιοδήποτε τρόπο, διαφορετικά θα είναι μία μάχη χαμένη από την αρχή.

Της Έλενας Σοφοκλέους Κωνσταντίνου

Life &Relationship Coach

https://elenasophocleous.com

Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.