Άφησέ την...

Γιατί κάθεσαι και μαραζώνεις; Άφησέ την να πάει όπου θέλει να πάει. Ας γυρίσει κάθε μπαρ της πόλης και ας πιει μέχρι πρωίας.

Ας πάει όπου θέλει, ας κυλιστεί σε όσα κρεβάτια θέλει. Τι θέλεις άνθρωπέ μου και στεναχωριέσαι; Μήπως θα αλλάξει την ζωή της; Και να πηγαίνει σαν τα φύλλα που τα παρασέρνει ο άνεμος πέρα δώθε, ημέρα και νύχτα, ευτυχία θαρρείς πως θα της δώσει;

Και αν η σάρκα ξεσπάσει για λίγα λεπτά θαρρείς πως η ψυχή γαλήνεψε; Θαρρείς πως ευτυχία βρίσκεται στο σκόρπισμα; Άφησέ την. Τι θα κάνει πια; Θα βγει, θα γυρίσει και πάλι θα τελειώνει η μέρα και θα τελειώνει και αυτή η βόλτα.

Τελειώνουν αυτές οι μικρές χαρές, αργοσβήνουν και πεθαίνουν. Και μόνοι μας το βράδυ σε ένα μαξιλάρι όταν δεν μας βλέπει κανείς, παραδεχόμαστε τις κρυφές αλήθειες που κρύβουμε σε χαμόγελα και λαμπερά φώτα.

Άφησέ την. Τι θα κάνει; Το τέλειο σεξ; Το τέλειο κρεβάτι; Και αυτό για λίγα δευτερόλεπτα θα κρατήσει και οι αγάπες σκιά θα γίνουν. Πάλι μόνοι μας θα πορευθούμε την κάθε ημέρα, δίνοντας στην ψυχή μας απλώς λίγες στιγμές συντροφιάς και θαλπωρής.

Άφησέ την να πάει όπου θέλει. Τι σε μέλει, αφού ποτέ σου δεν την είχες; Και αν γυρίζει, τι θα χάσεις; Και αν γυρίσει, τι κερδίζει αληθινό; Το σκόρπισμα σε παρέες για μία επιφανειακή ευτυχία; Άφησέ την να πάει όπου θέλει, τι σε μέλει;

Ένα ξάνοιγμα των ματιών είναι η ζωή, μόλις πεις πως ετοιμάζεσαι να ζήσεις, τότε τελειώνει… Άφησέ την, τι σε μέλει; Ευτυχία θαρρείς πως έχει;

Της Μαρίας Σκαμπαρδώνη

Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.