Η αγάπη δεν έχει ημερομηνία λήξεως, είναι σαν το κρασί, όσο περνάει ο καιρός γίνεται καλύτερο ή ξινίζει

Έρωτας μια «χημική» ένωση αισθήσεων, μια ακαταμάχητη έλξη, μια έκρηξη ορμονών που συνεργούν στη δημιουργία μιας υπερφυσικής δύναμης, αυτή της αγάπης. Στην ένωση αυτή οξύνονται οι αισθήσεις και το πάθος κυριεύει. Γνωστή εξάλλου και η φράση για τους ερωτευμένους «υπάρχει χημεία μεταξύ τους».

Η μετάβαση του έρωτα σε αγάπη έρχεται μόνο με το πέρασμα του χρόνου. Όπως το κρασί γίνεται από τη ζύμωση των χυμών του σταφυλιού, έτσι και η αγάπη δημιουργείται με την ένωση του έρωτα δύο ανθρώπων. Όμως ο χρόνος είναι αυτός που θα δείξει αν τελικά το κρασί έγινε καλύτερο ή αν ξίνισε. Ο χρόνος είναι αυτός που θα δείξει αν τελικά ο έρωτας έγινε αγάπη ή μίσος.


Το πάθος ξεθυμαίνει, ο ενθουσιασμός υποχωρεί και οι ορμόνες επανέρχονται στα φυσιολογικά τους επίπεδα. Στο διάστημα αυτό θα πρέπει ήδη να έχει ξεκινήσει η διαδικασία του συναισθηματικού δεσίματος και της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του άλλου. Διαφορετικά η εξέλιξη θα είναι μοιραία. Η αγάπη δεν έχει ημερομηνία λήξεως. Είναι σαν το κρασί, όσο περνάει ο καιρός γίνεται καλύτερο ή ξινίζει. Η αγάπη γεννιέται ή πεθαίνει από τον έρωτα.

Σοφία Β.


Advertisements

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.