Είναι ο έρωτας μια μάχη δίχως αντιπάλους

Για να διατηρήσεις τον έρωτα ζωντανό, χρειάζεται να παλέψεις, να αγωνισθείς. Σ’ αυτή τη μάχη δεν έχεις αντίπαλο, μόνο σύμμαχο. Μια μάχη που αν κερδηθεί θα έχει δύο νικητές. Σ’ αυτόν τον αγώνα παλεύεις να κρατήσεις τη φλόγα αναμμένη, δίχως εγωισμούς και απαιτήσεις, αλλά με σεβασμό και αλληλεγγύη.

Αυτός ο άνθρωπος που έχεις επιλέξει να είστε μαζί, να μοιράζεστε τα πάντα, αυτός ο άνθρωπος είναι ο σύμμαχός σου. Με όπλα σου την επικοινωνία, την κατανόηση και την εμπιστοσύνη, θα καταφέρεις να βρεις τις ισορροπίες στη σχέση σου. Τα αμοιβαία συναισθήματα είναι απαραίτητα για να προχωρήσετε μαζί. Η επιθυμία σου να είναι εκείνος καλά, χωρίς να ενδιαφέρεσαι τι θα λάβεις, είναι προτεραιότητά σου.


Μη φοβάσαι ότι θα πάρεις κάτι λιγότερο, μη φοβάσαι να δώσεις τα πάντα, γιατί τότε αρχίζει ο ανταγωνισμός. Όταν όμως ο έρωτας επικρατεί του ανταγωνισμού και η λογική αντικαθίσταται από το συναίσθημα, τότε η μάχη αρχίζει να κερδίζεται. Θέλει ομαδική δουλειά για να κρατήσεις τον έρωτα ζωντανό. Θέλει και οι δυο πλευρές να συμμαχήσουν για να κερδίσουν την αληθινή αγάπη. Θέλει ο έρωτας συμμάχους, όχι αντιπάλους.

Σοφία Β.


Advertisements

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.