Καθημερινά ακούμε για γυναίκες θύματα βιασμού, κακοποίησης, εκμετάλλευσης. Γυναίκες που δεν είχαν το κουράγιο να αντιδράσουν, τη δύναμη να φωνάξουν. Κλεισμένες στον εαυτό τους, πολεμώντας τους δαίμονές τους.

Στην άλλη όψη του νομίσματος όμως, υπάρχουν και αυτές οι γυναίκες που εκμεταλλεύονται κάθε χάρισμα που τους έδωσε απλόχερα η φύση, προκειμένου να πετύχουν το σκοπό τους. Η ομορφιά και η γοητεία μετατρέπονται σε εργαλεία των σατανικών σχεδίων τους.


Το λάγνο βλέμμα, η ναζιάρικη φωνή, το sexy ύφος, χρησιμοποιούνται για να καταφέρουν ό,τι βάλουν στο μυαλό τους. Άλλες για ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας, άλλες τα σκαλιά της επαγγελματικής επιτυχίας, άλλες πάλι τα σκαλιά της καλής κοινωνίας ή ακόμα και της οικονομικής ευμάρειας.

Το τολμηρό μπούστο, οι sexy γλουτοί γίνονται πολλές φορές τα όπλα τους, προκειμένου να οδηγήσουν το ανυποψίαστο θύμα στην παγίδα που καλά έχουν στήσει. Δεν διστάζουν ακόμα και να διαθέσουν το κορμί τους, για να αποκτήσουν ό,τι θελήσουν.


Αυτές οι γυναίκες δίνουν στους άντρες το δικαίωμα να μας υποβιβάζουν, να μας υποτιμούν, με την πρόφαση πως “όλες ίδιες είναι”. Αυτές οι γυναίκες γίνονται η αιτία που γυναίκες-θύματα δε τολμούν να μιλήσουν, φοβούμενες πως δεν θα γίνουν πιστευτές.

Η πονηριά και ο δόλος των γυναικών αυτών, δεν μας βοηθούν να βρούμε το θάρρος ώστε να μπορέσουμε να αντιδράσουμε σε οποιαδήποτε μορφή βίας, είτε λεκτικής, είτε σωματικής. Νιώθουμε πως θα εκτεθούμε αρνητικά σε μια κατάσταση που εμείς είμαστε τα θύματα. Αφού στην ανδροκρατούμενη κοινωνία που ζούμε δύσκολα να δικαιωθούμε για όσα μας έχουν συμβεί. Δεν τολμάμε να αντιμιλήσουμε, δεν τολμάμε να διεκδικήσουμε αυτό που μας ανήκει, δεν τολμάμε να είμαστε γυναίκες, όπως ακριβώς προστάζει η θηλυκή μας υπόσταση.

Ενωμένες αυτή τη φορά, χωρίς τον φόβο πως θα μας συγκρίνουν μ’ αυτές, θα πετύχουμε! #metoo.

 

Της Σοφίας Β.

Advertisements

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.