Η αναζήτηση του ιδανικού συντρόφου, πολλές φορές μπορεί να αποβεί κουραστική, χρονοβόρα, αλλά και απογοητευτική, εκτός κι αν ανήκεις στις τυχερές που βρήκαν αμέσως αυτό που ζητούσαν.

Η λίστα με τα χαρακτηριστικά που ζητάς, γίνεται η πυξίδα σου στην έρημο της αναζήτησης. Ψηλός, όμορφος, ευγενικός, με χιούμορ, ευκατάστατος… το είδος του άντρα που ονειρεύονται οι περισσότερες γυναίκες. Απορρίπτεις τον έναν μετά τον άλλον, ώσπου κάποια στιγμή νιώθεις επιτέλους πως έφτασες στην όαση, πως βρήκες αυτόν που έψαχνες. Τσεκάρεις τη λίστα σου και αντιλαμβάνεσαι πως το όνειρό σου έγινε πραγματικότητα.

Ικανοποιημένη πλέον, ζεις σε πελάγη ευτυχίας. Ο άντρας που κουράστηκες πολύ να βρεις, είναι πλέον δικός σου. Η αναζήτηση σου έλαβε τέλος. Τώρα πια θα μπορείς να απολαύσεις τη ζωή που πάντα ονειρευόσουν. Καθώς όμως οι μέρες περνούσαν μονότονα κι οι νύχτες έφευγαν ξενέρωτα, αντιλήφθηκες πως το τέλειο τελικά είναι βαρετό. Ο ιδανικός άντρας που είχες πλάσει στο μυαλό σου, είχε σκάσει σαν φούσκα. Η λίστα σου αυτομάτως κάηκε.

Ξαφνικά πέρασε η ζωή μπροστά στα μάτια σου. Ήταν αδύνατον να ζήσεις τόσο συμβατικά, χωρίς αυθορμητισμό, χωρίς εκπλήξεις. Μια ζωή τόσο προγραμματισμένη, ήταν δυσβάστακτη. Όταν ο έρωτας αντικαθίσταται από υπολογισμούς και συναρτήσεις, τότε είναι σίγουρη η αποτυχία.

Με ένα γρήγορο φλας μπακ συνειδητοποίησες πως δεν είχες αφήσει την καρδιά σου να σε οδηγήσει στην αγάπη, παρά προτίμησες να εμπιστευθείς μια λίστα. Ξύπνησες απότομα. Αυτός που ονειρευόσουν δεν ήταν αυτός που πραγματικά ήθελες.

 

Της Σοφίας Β.

Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.