Να τη χαίρεσαι την ομορφιά σου, αλλά μονάχα αυτό είναι που έχεις. Δεν πειράζει, σκόρπισε το σώμα σου όπου και αν θελήσεις. Δε ζηλεύω, ούτε κακία πια κρατώ. Γιατί το κάλλος του σώματος φθίνει και χάνεται με τον καιρό. Και οι εραστές που από την ομορφιά σου μαγεύονταν, στο τέλος και αυτοί θα φύγουν.


Και σκέφτομαι πως η ζάλη της ομορφιάς με έπεισε να σε αγαπώ, αλλά περισσότερο μία επιθυμία σαρκική ήσουν για εμένα. Να χαίρεσαι την ομορφιά σου, δε ζηλεύω ούτε και σε μισώ. Χάθηκες μέσα σε αυτά και άφησες άλλα ουσιώδη και αιώνια.


Να τη χαίρεσαι την ομορφιά σου. Σαν κρασί ξεθυμασμένο είναι πια για εμένα, διότι το κάλλος σου μ’ έσπρωξε σε έρεβος ατελείωτο. Από ένα ωραίο κορμί πόσο μπορείς να ξεγελαστείς! Από ένα όμορφο πρόσωπο σε παγίδα όπως της αράχνης να εγκλωβιστείς.

Μην κοιτάς το φανταχτερό, προτίμησε το ταπεινό. Μην κοιτάς την εξωτερική λάμψη, προτίμησε τη σεμνή ομορφιά της ψυχής. Η ομορφιά του σώματος γρήγορα φεύγει και φθίνει.

Να τη χαίρεσαι την ομορφιά σου. Εμένα πια δε με αγγίζεις και στο χώρο πια της λήθης σε έχω αφήσει…

 

Της Μαρίας Σκαμπαρδώνη

Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.