Στο χωρισμό, «θύτης» και «θύμα», δύο ρόλοι που εναλλάσσονται διαρκώς. Οι διαφορές πολλές, τα αίτια κοινά. Τα πράγματα δεν είναι όμως πάντα όπως φαίνονται. Η «εξιχνίαση» της υπόθεσης ραγίζει τους ρόλους του ζευγαριού.


Μόλις είχε σηκωθεί, το κεφάλι της πήγαινε να σπάσει. Όλο το βράδυ ζήτημα να είχε κοιμηθεί 2 ώρες. Συνεχώς γυρνούσε στο μυαλό της η φράση «πρέπει να χωρίσουμε». 16 χρόνια γάμου και τώρα ήρθε το τέλος. Τι έφταιξε; Προσπαθούσε να σκεφτεί, να καταλάβει. Όσο και να το παίδευε όμως, δεν μπορούσε. Είχε μπλοκάρει.


Ένιωθε να πνίγεται και οι σκέψεις της πάλευαν σαν άγρια κύματα στην θάλασσα του μυαλού της. Ναυάγιο στη μέση του πελάγους η ζωή της κι η θύμησή του, βαρίδιο που την έσπρωχνε πιο βαθιά.

Από την αρχή του τα είχε δώσει όλα. Δεν του έλειπε τίποτα. Παρόλο που εργαζόταν, ο ρόλος της σαν σύζυγος / νοικοκυρά, ήταν άψογος. Προσπαθούσε και τα πήγαινε πολύ καλά. Είχε παραμερίσει τις δικές της ανάγκες. Σε τέσσερα χρόνια η οικογένεια μεγάλωσε. Τα δυο παιδιά τους δεν έριξαν τις επιδόσεις της, απεναντίας έδωσε όλες της τις δυνάμεις για να μην τους λείπει τίποτα.

Κι αυτός εκεί, παρατηρητής δίχως να συμμετέχει. Ποτέ της δεν τον κατηγόρησε που έλειπε, ποτέ της δεν του ζήτησε βοήθεια. Νόμιζε πως έτσι του προσέφερε αυτό που ήθελε. Μόνη της χάλασε την οικογενειακή ισορροπία. Άντρας και γυναίκα αυτή.

Και τώρα θύτης αυτής της σχέσης. Μιας σχέσης που μόνη της «σκότωσε». Μιας μονομερούς σχέσης, δίχως διακριτούς ρόλους. Το θύμα έγινε ο θύτης.

 

Της Σοφίας Β.

Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.