Το γεγονός πως δεν σε καταλαβαίνω πάντα, αυτό με κάνει να σε αγαπάω περισσότερο. Δεν δημιουργήθηκες για να σε καταλαβαίνω, αλλά για να σε αγαπάω. Και αν καμιά φορά απορώ με το πόσο γρήγορα αλλάζεις, αμέσως μετά σκέφτομαι πως δεν θα ήθελα να είσαι σε τίποτα διαφορετική, πως σε αγαπάω επειδή είσαι δύσκολη, επειδή προσπαθώ κάθε μέρα να σε καταλάβω και καταλήγω να σε μαθαίνω από την αρχή.

Πλέον μπορώ να διαβάζω αυτά που κρύβουν τα μάτια σου, διότι αγάπη είναι να ακούς τον άλλον όταν είναι σιωπηλός και να αισθάνεσαι αυτά που κρύβει μέσα του. Τα μάτια σου είναι θάλασσες ατελείωτες, τα χέρια σου είναι σαν κάστρα οχυρωμένα, που σαν με κλείνουν, κάθε φόβος διαγράφεται από μέσα μου. Και αν σκληρή θέλεις να δείχνεις, το ξέρω πως την ευαισθησία σου θέλεις να τη δείχνεις.


Ακόμα και όταν είσαι κουρασμένη, προσπαθώ να σε αγαπάω περισσότερο. Και όταν τα δάχτυλά μου χάνονται μέσα στα μαλλιά σου και τα ανακατεύουν, αισθάνομαι πως όλη σου η νευρικότητα φεύγει. Και τις στιγμές εκείνες που θυμώνεις, σε αγαπάω ακόμα περισσότερο. Και θέλω να σε αγκαλιάσω, διότι αισθάνομαι πως να χαλαρώσεις προσπαθείς και τα άγχη και οι έγνοιες δε σε αφήνουν.

Το να σε αγαπάω είναι πολύ δύσκολο, αλλά και υπέροχο. Κάθε ημέρα μαζί σου είναι μία περιπέτεια με μεγαλύτερο ρίσκο από ένα σαφάρι στην Αφρική, με περισσότερη χαρά από οποιαδήποτε κοινωνική, οικονομική ή επαγγελματική καταξίωση. Και όταν από ανήσυχο ύπνο ξυπνάς, θέλω να σε αγκαλιάζω, και όταν χαίρεσαι, να γίνεσαι πουλί μέσα στην αγκαλιά μου και να κάνεις την καρδιά μου να φτερουγίζει. Δεν δημιουργήθηκες για να σε αποκρυπτογραφήσω, αλλά για να σε μαθαίνω κάθε μέρα από την αρχή και να σε αγαπάω περισσότερο, με την κάθε ημέρα που μας αφήνει πίσω μας.


Μαρία Σκαμπαρδώνη

Advertisements

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.