- Μαρία Σκαμπαρδώνη - ΓΥΝΑΙΚΑ

Ο Θεός θα αναλάβει

Advertisements

Είπα στην ψυχή μου πως δε θα αφήσω τον εαυτό μου να κυλήσει στις ανούσιες εκδικήσεις, δε θα λερώσω τα χέρια μου και τη ζωή μου με την οργή των λίγων λεπτών.

Είπα στην ψυχή μου πως ο Θεός θα αναλάβει την ανταπόδοση της πληγωμένης μου καρδιάς. Άφησα το έλεος του Κυρίου να ηρεμήσει τη θλίψη της ψυχής μου, ο Κύριος θα προσέξει ακόμα και έναν ψύλλο σαν εμένα, είπα. Εμπιστεύτηκα την άπειρη δύναμή Του και όχι τη δική μου πεπερασμένη, η οποία σίγουρα θα μου χάριζε λίγα λεπτά ικανοποίησης και τίποτα άλλο.

Καθησύχασα το θυμικό μου με την υπόσχεση του Θεού πως γνωρίζει πότε θα επέμβει και θα ανταποδώσει τη θλίψη της ψυχής σου, τα δάκρυα των ματιών σου.

Πίστεψα πως ο Θεός θα με δει που περπατώ σκυθρωπή όλη μέρα και όλη νύχτα. Πίστεψα πως Εκείνος ακόμα και τις ώρες που ανθρώπινο χέρι δε βρίσκεται δίπλα μου, είναι εκεί. Ο Θεός είναι εκεί, περιμένει να γίνω σοφότερη και να Τον καλέσω. Να, εκεί είναι, και εκεί και εκεί, παντού…

Δες Θεέ μου τη θλίψη μου! Παρατήρησε τα δάκρυα στις άκρες των ματιών μου! Κύριε, πόσο ταλαιπώρησα την ψυχή μου! Άφησα διασκεδάσεις και μελετούσα τους Ψαλμούς, ελπίζοντας να εισακούσεις την κραυγή της ψυχής μου.

Δες Θεέ μου την ψυχή μου! ‘Ακουσε την κραυγή που σου στέλνει για βοήθεια. Ανέλαβε Κύριε, την ανταπόδοση της πληγωμένης μου ψυχής και καθάρισέ με από κάθε κακή μου σκέψη. Ξεκούρασε Κύριε την ψυχή μου, ανέπαυσε την καρδιά μου.

Ο Θεός θα αναλάβει, στη δύναμή Του έχω αφεθεί. Δεν άφησε ποτέ ψυχή που τον αποζητά δίχως απάντηση…

 

Της Μαρίας Σκαμπαρδώνη

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: