Αδιαμφισβήτητα η δύναμη του νου είναι ένα μαγικό εργαλείο που δημιουργεί θαύματα. Εκείνη η κινητήρια ώθηση, που παρέα με τα συναισθήματα σε απογειώνει ή σε χαντακώνει. Οι καταστάσεις και τα μεταβλητά δεδομένα είναι ο κινητός παράγοντας, που διαταράσσει συνεχώς την σταθερότητα και την ηρεμία. Τα πάντα αλλάζουν και μεταλλάσσονται, τίποτα δεν μένει ίδιο στο πέρας του χρόνου. Κάπου εκεί ανάμεσα στις αλλαγές, για να μπορέσει να παρατείνει ο άνθρωπος τις χαρές και να αποφύγει τις λύπες, διείσδυσε η ψυχολογία της αισιοδοξίας διεκδικώντας το μερίδιο της σκέψης.

Καταιγισμός θετικής σκέψης, υπερπροβολή χαρούμενων εικόνων, ευτυχισμένα πρόσωπα, μια συνεχόμενη προβολή της αισιοδοξίας παντού. Σκέψου θετικά, γίνε αισιόδοξος, δες το ποτήρι μισογεμάτο, χαμογέλα όλη μέρα γιατί είναι μεταδοτικό, πήγαινε στο καθρέπτη και πες “καλημέρα κουκλάρα μου” και πες πες πες ίσως κάποια στιγμή να το πιστέψεις. Ένα υπερτιμημένο μάρκετινγκ της καλής διάθεσης, που υπόσχεται ότι θα σε οδηγήσει σε θετικά αποτελέσματα και θα σε βοηθήσει να διεκδικήσεις τη ζωή που ονειρεύεσαι.


Τόσος ντόρος για τη θετική σκέψη, τη δύναμη της επιτυχίας. Εξουδετερώνει τις αρνητικές σκέψεις και πεποιθήσεις και σε βοηθάει να πάρεις τη ζωή στα χέρια σου. Ίσως να λειτουργεί όλο αυτό σε κάποιες περιπτώσεις ελαφριάς βαρύτητας και πειθούς, αλλά σε άλλες περιπτώσεις ίσως να μην είναι αποτελεσματικό. Ακολουθείς βήμα βήμα τις οδηγίες, προσπαθείς να σε πείσεις χρησιμοποιώντας θετικές λέξεις και δηλώσεις, ατενίζοντας ωραίες εικόνες, αλλά αντιδρά το μέσα σου. Προσπαθείς να σε πείσεις ότι είσαι κάτι άλλο ή να δεις κάτι διαφορετικό και τσινάς, γιατί πας κόντρα σε αυτό που ασπάζεσαι και πιστεύεις. Δυσανασχετείς με την αποτυχημένη προσπάθεια και μια ωραία πρωία μετά από πολύ κόπο είσαι πιο χάλια από όταν ξεκίνησες, κουβαλώντας στις πλάτες σου επιπλέον την απογοήτευση, τις τύψεις και τις ενοχές ότι δεν έχεις την πρέπουσα αισιοδοξία που σου αναλογεί. Είναι πολλές οι καταστάσεις που δεν μπορούν να ελεγχθούν και η αθέμιτη θετική σκέψη μόνο απογοήτευση μπορεί να φέρει, επιβεβαιώνοντάς σου σκληρά όλα αυτά που δεν μπορούν να λυθούν μαζί με το βάρος της αποτυχίας αγκαλιά.

Αυτόματα απορρίπτεις τα αρνητικά συναισθήματα, τα κρύβεις να μην αναδυθούν, ψάχνοντας απεγνωσμένα μόνο τα θετικά. Σου ανήκουν όλα σου τα συναισθήματα, είναι κατάδικά σου. Δεν χρειάζονται διαλογή, το κάθε συναίσθημα έχει τον σκοπό του και το χρόνο παραμονής που του αναλογεί. Η επιβολή της θετικής σκέψης έμμεσα ή άμεσα από τον περίγυρο, σε περιθωριοποιεί από το εύρος των συναισθημάτων σου και σε καθιστά συναισθηματικά ανάπηρο.


Ευθαρσώς δηλώνω ότι δεν ασπάζομαι κανένα άκρο, ούτε την αισιοδοξία ούτε την απαισιοδοξία. Όλα τα συναισθήματα μου ανήκουν και είναι υγιή. Δεν θα αφεθώ, αλλά δεν θα με καταπιέσω να νιώθω κάτι το οποίο δεν με πείθει και δεν με ικανοποιεί. Επιλέγω να ανακαλύπτω το θετικό σε κάθε κατάσταση και να ελπίζω για ένα καλύτερο μέλλον, χωρίς να νιώθω τύψεις και ενοχές ότι δεν είμαι χαρούμενη και αισιόδοξη κάθε μέρα και κάθε λεπτό. Παν μέτρον άριστον. Είμαι αυτή που είμαι και είμαι καλά!

 

Από Stella

Advertisements

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.