Είμαι από εκείνα τα κορίτσια που τα αντέχουν όλα. Έχω τον τρόπο μου πάντα να τα καταφέρνω και τις περισσότερες φορές χωρίς κανένα χέρι βοηθείας. Είμαι σίγουρη ότι δεν είμαι μόνη και ότι πολύ πιθανόν και εσύ να είσαι μία από αυτές. Αλλά εμείς τα Supergirls δεν θα μπορούσαμε βλέπεις να έχουμε ποτέ ανάγκη κανέναν. Μόνες μας βρίσκουμε τα πατήματα μας. Μόνες μας ξαναγεννιόμαστε από τις στάχτες μας και στα μάτια όλων φαίνεται ότι γεννηθήκαμε με μία υπερφυσική δύναμη που είναι αρκετή για να μην λυγίζουμε ποτέ.

Συνήθως έχουμε την τάση να κρατάμε τον εσωτερικό μας κόσμο καλά φυλαγμένο από τα αδιάκριτα βλέμματα. Εκείνα που εύκολα μπορούν να σε στήσουν στον τοίχο και έπειτα να ασκήσουν την κριτική τους. Γιατί στα δικά τους μάτια δεν επιτρέπεται να δείξεις την αδυναμία σου. Είσαι πάντα δυνατή, χαμογελαστή και έχεις τον μαγικό τρόπο να βρίσκεις σε όλα λύσεις και αν όχι, τότε υποχρεούσαι να είσαι η ίδια η λύση. Να απαλύνεις τον πόνο, να απλώσεις το χέρι, να παρηγορήσεις με σωστό τρόπο, να αγαπάς πάντα περισσότερο, να αντέχεις σε όλα. Να τα προλαβαίνεις όλα!


Ένα Supergirl επιβάλλεται να είναι μέσα σε όλα! Ακόμα και αν δεν σε ρωτήσει ποτέ κανείς αν εσύ είσαι καλά. Για κάποιο λόγο, μία τέτοια απάντηση σε ένα Supergirl, είναι πάντα δεδομένη. Δεν θα μπορούσες να μην είσαι καλά. Δεν υπάρχουν περιθώρια σε κάτι αντίθετο από αυτό.

Τα Supergirls έχουν τεράστια αποθέματα αντοχής. Σχεδόν ανεξάντλητα. Ένα Supergirl δεν θα μπορούσε ποτέ να δείχνει μόνο, ευάλωτο και απροστάτευτο. Αν είσαι ένα από αυτά τα κορίτσια, τότε θα σε καλωσορίσω στο club της αυτοάμυνάς μας. Γιατί εδώ σίγουρα θα συμπονέσουμε η μία την άλλη. Η λέξη «κατανόηση» μπορεί να έχει διαγραφεί από τη λίστα με τους χαρακτηρισμούς ενός supergirl, αλλά εμείς γνωρίζουμε την πραγματική διάσταση της συγκεκριμένης λέξης. Γνωρίζουμε πόσο πολύ ανάγκη την έχουμε.


Είσαι μητέρα; Αδερφή; Σύζυγος ή απλά ερωμένη; Θα μπορούσες να είσαι και ταυτόχρονα όλα αυτά μαζί. Θα μπορούσες να έχεις μοιράσει αυτόματα το ψυχικό σου σθένος σε όλους τους ρόλους, προκειμένου να φτάσει το εικοσιτετράωρο μέσα στην μέρα και να τα κάνεις  όλα σωστά. Και όσο και αν εμείς που είμαστε στην ίδια ομάδα γνωρίζουμε ότι αυτό το εικοσιτετράωρο δεν είναι ποτέ αρκετό, με κάποιο μαγικό τρόπο στο τέλος πάντα τα καταφέρνουμε και αυτό, γιατί γνωρίζουμε ότι το μυστικό σε όλα είναι να μοιράζεις το χρόνο σου οικειοθελώς!

 

Της Βούλας Γκεμίση

Advertisements

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.