Τα γενέθλιά σου ποτέ δεν τα ξέχασα. Πάντοτε εκείνη την ημέρα σε σκέφτομαι (αν και αυτό το κάνω ασταμάτητα και τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας, μην ανησυχείς). Στο μυαλό μου υπάρχει πάντοτε το πρόσωπό σου, η φωνή που έμεινε αναλλοίωτη μέσα στα ίδια τα αυτιά μου.

Τα γενέθλιά σου ποτέ δεν τα ξέχασα. Είσαι ο μοναδικός άνθρωπος που με έκανε να θέλω να πεθάνω, αλλά και ο μοναδικός που με έπεισε πως πρέπει να ξαναγεννηθώ μέσα από τις στάχτες μου. Είσαι ο μοναδικός άνθρωπος που λάτρεψα, αλλά και ο μοναδικός που μίσησα. Είσαι ο μοναδικός άνθρωπος που μου χάρισε στιγμές Παραδείσου, αλλά και ο μοναδικός που με έστειλε στην Κόλαση με τον πόνο που μου έδωσε.


Ειλικρινά, δεν ξέρω αν πρέπει να σε ευχαριστώ ή όχι. Δε γνωρίζω σε ποια επιλογή με οδηγούν τα αμφιθυμικά μου συναισθήματα για την παρουσία σου στη ζωή μου. Αισθάνομαι πως με βοήθησες και πως με άφησες αβοήθητη ταυτόχρονα. Με πλήγωσες και με δυνάμωσες παράλληλα. Με έκανες να φτάσω στα έγκατα του Άδη και να ξαναγεννηθώ μέσα από τις στάχτες μου παράλληλα. Με έκανες να πιστέψω πως είμαι ό,τι χειρότερο και παράλληλα να αγωνιστώ ώστε να γίνω η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου.

Τα γενέθλιά σου πάντοτε τα θυμάμαι και πάντοτε χαίρομαι που μεγαλώνεις, διότι ελπίζω πως ο χρόνος που περνά θα σε ευεργετήσει με το δώρο της ηρεμίας και της ωριμότητας. Διότι θέλω να πιστεύω πως ήταν η άσχημη σχέση με τον βαθύτερο εαυτό σου που σε οδήγησε να μου συμπεριφερθείς με αυτό τον τρόπο, όχι το γεγονός πως εγώ είμαι σε κάτι λιγότερη. Για αυτό και παρά το θυμό μου, δεν μπόρεσα ποτέ κακία να σου έχω, διότι είδα μέσα στα μάτια σου μία αδιόρατη θλίψη, την ανάγκη σου για καινούργια πράγματα, αυτά που ήθελα να σου δώσω, αλλά δε μου επέτρεψες ποτέ.


Τα γενέθλιά σου ποτέ δεν τα ξέχασα. Πάντοτε τα θυμάμαι..

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Advertisements

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.