,

Μονολογοι της απομόνωσης

Posts, likes, sms, inbox συνομιλίες… Χαζομάρες! Τίποτα δεν αρκεί και όλα μαζί ίσως απομακρύνουν περισσότερο. Αυτό που λένε τα μάτια από κοντά, τα συναισθήματα που δείχνουν, την αγάπη που εκπέμπουν, το άγγιγμα που αρκεί χωρίς λόγια, δεν αντικαθιστούνται με τίποτα από αυτά τα παραπάνω. Εκείνα πολλές φορές παρεξηγούν, εκνευρίζουν, μεταφέρουν λάθος μηνύματα…


Οι ανάγκες των καιρών, τα προβλήματα που έχει ο καθένας, μας έκαναν να χάνουμε αυτό που κρατάει πιο πολύ μια σχέση, οποιαδήποτε είδους σχέση… Το τρέξιμο, οι υποχρεώσεις, τα προβλήματα, τα άγχη τη καθημερινότητας, ένα τοξικό περιβάλλον, καμιά φορά μιλάνε πριν δουλέψει το μυαλό και ο άλλος εισπράττει λάθος συναισθήματα. Ειδικά αν δεν γίνεται με προσωπική επαφή! Βασιζόμαστε πια σε αυτό που έχουμε και ελπίζουμε να είναι πιο δυνατό από όλα όσα μας κάνουν ζημιά.

Πραγματικά… η έλλειψη κάποιου, μας δείχνει πόσο πολύ τον θέλουμε στη ζωή μας. Εύχομαι σε όλους να μην τους τύχει, αλλά ακόμα και αν γίνει αυτό, να πιστέψουν στη δύναμη αυτού που τους δένει μαζί του και να κάνουν τα πάντα για να το κρατήσουν. Δεν θέλω να σχολιάσω κάτι συγκεκριμένο, αλλά πολλά βιώματα μαζί. Απλά όταν είσαι συνειδητά απομονωμένος, σκέφτεσαι, βλέπεις, διαπιστώνεις, παρατηρείς… πράγματα που σε άλλες περιπτώσεις περνάνε απαρατήρητα… και κακώς γίνεται αυτό.


Μπορεί οι “χαζομάρες” που ανέφερα στην αρχή, να είναι απαραίτητες όταν δεν έχεις άλλο τρόπο επικοινωνίας εκ των πραγμάτων, αλλά πρέπει να γίνονται με προσοχή, με σύνεση και χωρίς υπερβολές. Πάντα πιστεύω στην δύναμη αυτού που έχω στη ζωή μου, γιατί ποτέ δεν επιλέγω να είμαι κάπου για να περνάει η ώρα μου και μόνο. Είμαι εκεί γιατί αυτό είναι το παν για μένα! Εύχομαι σε όλους να είναι κάποια στιγμή έτσι, αν δεν είναι ήδη.

Να αγαπάμε αληθινά γαμώτο! Να σκεφτόμαστε ότι ο άλλος θέλουμε να είναι καλά όπου και να είναι, ότι και αν κάνει. Αρκεί να είναι καλά. Το αν θα είναι καλά μαζί μας, εξαρτάται από εμάς. Αγαπάω σημαίνει εμπιστεύομαι, νοιάζομαι, δίνω και είμαι εκεί για τον άλλον, πάντα. Αν αυτό δεν πετύχει για να είμαστε μαζί, τουλάχιστον προσπαθήσαμε και με τον εαυτό μας δεν έχουμε εκκρεμότητες. Κανείς δεν είναι κτήμα κανενός, κανείς δεν είναι δεδομένος, κανείς δεν είναι πίσω από κάποιον ή απέναντί του. Πρέπει να είμαστε… δίπλα-δίπλα.

Να είστε καλά όλοι με τους ανθρώπους που αγαπάτε και που σημαίνουν πολλά για εσάς. Ευχή με όλη μου την αγάπη… να ζείτε όμορφα και αληθινά και η κοινωνική δικτύωση να είναι βοηθός σε όλα αυτά, μόνο όταν δεν μπορείτε να κάνετε αλλιώς…

Τελικά αν απομονωθείς… αλλάζεις μυαλά, συνειδητοποιείς πράγματα, ταξινομείς τις σκέψεις σου, γίνεσαι άλλος άνθρωπος, εκτιμάς πολλά και νοσταλγείς άλλα τόσα. Όλα έχουν τον σκοπό τους.

Σας είπα πράγματα που ξέρατε; Αυτονόητα… κλισέ…; Τότε γιατί δεν τα κάνουμε όλοι μας;;;

 

Του Θωμά Τριάντη


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com

Discover more from TheWomen

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Discover more from TheWomen

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading