Η πιο ωραία γυναίκα είναι αυτή που αγαπώ. Μη μου δείχνετε αυτές που φωτογραφίζονται στα εξώφυλλα περιοδικών, αδιαφορώ για την ομορφιά τους και δε γυρίζω να τις κοιτάξω καν.

Η πιο ωραία γυναίκα είναι αυτή που αγαπώ. Δεν έχει νόημα να ψάχνω άλλα πρόσωπα για όμορφα μάτια. Μέσα στα δικά της είδα όλη την ομορφιά και μελαγχολία του κόσμου. Μέσα στο βλέμμα της είδα την αιώνια αναζήτηση και ανάγκη για αγάπη.

Η πιο ωραία γυναίκα είναι αυτή που αγαπώ. Δε με ενδιαφέρει αν είναι ψηλή, κοντή, μορφωμένη, μεγαλύτερη ή μικρότερη. Δε με ενδιαφέρει αν έχει ατέλειες, επειδή για εμένα αυτό είναι ακριβώς που την καθιστά τέλεια.

Δεν έχει νόημα να αναζητώ όμορφα πρόσωπα στα μπαρ και τις καφετέριες. Δεν έχει νόημα να προσπαθώ να βρω άλλο πρόσωπο που θα με κάνει να χαθώ κοιτώντας το. Δεν έχει πια νόημα αν με αγαπάει ή όχι, σημασία έχει πως η αγάπη μου δεν μπορεί να αλλάξει πια.

Η πιο ωραία γυναίκα είναι αυτή που αγαπάς εσύ. Όχι εκείνη που σου λένε οι άλλοι πως είναι η ομορφότερη, όχι εκείνη που η τηλεόραση και ο οποιοσδήποτε σου προβάλλει. Η πιο όμορφη γυναίκα είναι αυτή που κάνει την καρδιά σου να χτυπήσει δυνατότερα και που δεν μπορεί να αντικατασταθεί από κανέναν άλλο.

 

Της Μαρίας Σκαμπαρδώνη

Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.