Όλη μας η ζωή, τώρα που το σκέφτομαι, είναι λόγια. Λόγια που βγήκαν από μέσα μας σε κατάσταση οργής και μας πλήγωσαν, λόγια για τα οποία μετανιώσαμε τη στιγμή κιόλας που τα είπαμε. Λόγια που πλήγωσαν άλλους, που φανέρωσαν το έντονο αίσθημα της αδικίας, λόγια που σα σαϊτιά καρφώθηκαν στην καρδιά.

Όλη μας η ζωή είναι λόγια. Λόγια που δε μας άφησαν να διαπιστώσουμε αν θα μπορούσαν να αλλάξουν την αλήθεια της ζωής μας, αν θα μπορούσαν να φέρουν ή να απομακρύνουν ανθρώπους από κοντά μας. Λόγια που μία ζωή θα μας αφήσουν με την απορία αν θα μπορούσε ο έρωτας της ζωής μας να ανταποκριθεί και να γίνουμε ένα, μία ψυχή και ένα σώμα.

Όλη μας η ζωή είναι λόγια. Συγγνώμη, σε αγαπώ, σε θέλω, σε μισώ, είσαι ο κόσμος μου, είσαι η ζωή μου, έκανα λάθος, μου λείπεις. Όλα αυτά τα λόγια που αλλάζουν όχι τη ζωή μας, αλλά εμάς τους ίδιους.

Όλη μας η ζωή είναι λόγια. Λόγια που ειπώθηκαν, λόγια ανείπωτα, λόγια που μας πλήγωσαν. Λόγια που θα μπορούσαν να φέρουν κοντά μας ανθρώπους. Λόγια που θα μπορούσαν να αλλάξουν καταστάσεις. Λόγια που θα μπορούσαν να μας γεμίσουν γαλήνη, να δώσουν συγχώρεση.

Όλη μας η ζωή, λόγια που ειπώθηκαν και λόγια που χάθηκαν…

 

Της Μαρίας Σκαμπαρδώνη

Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.