,

Η φίλη μου, η ακομπλεξάριστη

Δε φοβήθηκε ποτέ να τσαλακωθεί. Η εικόνα της πάντα ερχόταν τελευταία στη λίστα των προτεραιοτήτων της. Δεν την ενδιαφέρει αν θα πετύχει το μανικιούρ, ούτε θα σκάσει αν θα της πέσει η μπούκλα. Δεν την ενδιαφέρει καν να είναι όμορφη, σέξι ή γοητευτική. Η εναλλακτική ματιά της άλλωστε, ποτέ δε θα της επέτρεπε να ζήσει μέσα σε οποιοδήποτε καλούπι θα τη στένευε.


Είναι και λίγο ροκ. Μαγκάκι και απελευθερωμένη από όλες τις κοριτσίστικες συνήθειες. Όχι ότι δεν έχει. Φυσικά και έχει, απλά δεν λειτουργεί σε τίποτα επιτηδευμένα. Δεν την απασχολεί να γίνει αρεστή. Δεν έγινε και τίποτα, αν δεν είναι σε όλα τόσο τέλεια. Αν βγει χωρίς μακιγιάζ από το σπίτι της. Χωρίς τα κατάλληλα ρούχα της περίστασης. Νιώθει άνετα τόσο φορώντας τα αθλητικά της, όσο και τα τακούνια της.

Αυτή η τύπισσα λοιπόν, έχει τη δική της ταμπέλα. Είναι η αγαπημένη μας ακομπλεξάριστη φίλη. Εκείνη που θα γελάσει δυνατά. Θα κλάψει με την ίδια ένταση, χωρίς να υπολογίσει τα μάτια που έχει γύρω της. Εκείνη που κατά βάθος νιώθει έντονα.


Όλοι έχουμε μια τέτοια φίλη με αληθινό χαμόγελο που φωτίζει τις ζωές μας. Που έχεις πάντα κάτι περισσότερο να πεις, από τα μυστικά ομορφιάς που ίσως να μην ξέρει ότι υπάρχουν. Έχεις πάντα κάτι πιο ουσιαστικό να συζητήσεις μαζί της.

Της αρέσει να είναι πιο χύμα και να γελάει πάντα δυνατά. Δεν παρεξηγείται σχεδόν ποτέ και δεν έχει κανένα υπεροπτικό ύφος. Όλα στη ζωή της, κυλάνε στους δικούς της ρυθμούς. Όλα γύρω της έχουν τη σημασία που τους αποδίδει και το δικό τους λόγο ύπαρξης.

Μπορεί να είναι μέσα της λίγο ταπεινή, γιατί δύσκολα μπαίνει στο τρυπάκι του ανταγωνισμού. Γι’ αυτήν άλλωστε, δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να ανταγωνιστεί. Ίσως μόνο τον ίδιο της τον εαυτό, όταν ανακαλύπτει τις σκοτεινές πλευρές της ή όταν απομονώνεται λίγο.

Η ακομπλεξάριστη φίλη σου, περπατάει με τα κορδόνια λυτά ή και ξυπόλυτη. Τρώει συχνά γύρο ή σάντουιτς στο δρόμο. Δε πετάει πάνω σου κανένα της κόμπλεξ, γιατί πολύ απλά τα κόμπλεξ της είναι μηδενικά ή περιορισμένα.

Είναι εκείνη που θα σου κάνει κλήση αργά το βράδυ, γιατί απλά ξέρει ότι μπορεί να μην είσαι καλά. Εκείνη που θα φάει παγωτό μέσα στο χειμώνα. Που θα κάνει μια τρέλα για να περάσετε καλά, χωρίς να υπολογίσει τις συνέπειες.

Αυτή η κοπέλα δεν κρύβει απωθημένα. Δείχνει να τα έχει λύσει τα θέματα της. Βρίσκει τρόπο να τα προσεγγίζει, κυρίως με ντομπροσύνη και μαγκιά. Πληγώνεται, αλλά δε θα το δείξει εύκολα, γιατί θέλει να δείχνει πάντοτε ok και γιατί θέλει να προστατεύει τους γύρω της.

 

Της Βούλας Γκεμίση


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com

Discover more from TheWomen

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Discover more from TheWomen

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading